• вторник, 16 јули 2024
Пентагон соопшти за нов разговор меѓу министрите за одбрана на САД и Русија

Пентагон соопшти за нов разговор меѓу министрите за одбрана на САД и Русија

Вашингтон, 12 јули 2024 (МИА) - Американскиот и рускиот министер за одбрана, Лојд Остин и Андреј Бел...

Министрите на ЕУ не се договорија Украина да користи западно оружје против цели на руска територија

Министрите на ЕУ не се договорија Украина да користи западно оружје против цели на руска територија

Брисел, 28 мај 2024 (МИА) – Министрите за одбрана на Европска Унија денеска не постигнаа консензус з...

Министрите за одбрана на ЕУ ќе разговараат за помошта за Украина и одбранбената индустрија

Министрите за одбрана на ЕУ ќе разговараат за помошта за Украина и одбранбената индустрија

Брисел, 28 мај 2024 (МИА) - Министрите за одбрана на Европската унија денеска ќе се сретнат во Брисе...

Западните министри за одбрана повторно ќе се сретнат во Германија за Украина

Западните министри за одбрана повторно ќе се сретнат во Германија за Украина

Франкфурт, 9 март 2024 (МИА) - Членовите на Контакт групата за одбранбена помош на Украина овој месе...

Лекорну: Треба да подготвиме помош за Украина и да го зајакнеме источното крило на НАТО

Лекорну: Треба да подготвиме помош за Украина и да го зајакнеме источното крило на НАТО

Париз, 19 јуни 2023 (МИА) – Домаќин на средбата во Париз на европските министри за одбрана и претста...

Европските министри за одбрана на разговори во Париз за подобра одбрана на воздушниот простор

Европските министри за одбрана на разговори во Париз за подобра одбрана на воздушниот простор

Париз, 19 јуни 2023 (МИА) - Министрите за одбрана и претставници на 20 европски земји денеска ќе се...

Министрите за одбрана на Западен Балкан во вторник на конференција во Австрија

Министрите за одбрана на Западен Балкан во вторник на конференција во Австрија

Виена, 9 септември 2021 (МИА) -

Image

Остани поврзан