• вторник, 16 јули 2024
Косињак-Камиш: Полска нема да одлучува за соборување руски ракети без сите членки на НАТО

Косињак-Камиш: Полска нема да одлучува за соборување руски ракети без сите членки на НАТО

Вашингтон, 11 јули 2024 (МИА) - Полска нема да го послуша барањето на Киев за соборување на руски ра...

ЗНАМ ги утврди кандидатите за двајца заменици министри во Владата

ЗНАМ ги утврди кандидатите за двајца заменици министри во Владата

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) – На седница на партискиот Централен одбор,...

Фатмир Лимани ја презеде функцијата министер за социјална политика, демографија и млади

Фатмир Лимани ја презеде функцијата министер за социјална политика, демографија и млади

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Фатмир Лимани денеска ја презеде функцијата министер за социјална полит...

Борко Ристовски - министер за спорт

Борко Ристовски - министер за спорт

Скопје, јуни 2024 (МИА) - Борко Ристовски, кој ќе биде министер за спорт, е роден на 2 ноември...

Зоран Љутков - министер за култура и туризам

Зоран Љутков - министер за култура и туризам

Скопје, 23 јуни 2024 - Зоран Љутков, кој ќе биде министер за култура и туризам е роден на 1 октомври...

Арбен Таравари - министер за здравство

Арбен Таравари - министер за здравство

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) - Новиот министер за здравство Арбен Таравари е роден на 9 април 1973 год...

Стефан Андоновски - министер за информатичко општество и дигитална трансформација

Стефан Андоновски - министер за информатичко општество и дигитална трансформација

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) -  Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за министер за информатичко општество и...

Изет Меџити - вицепремиер и министер за животна средина

Изет Меџити - вицепремиер и министер за животна средина

Скопје, 23 јуни 2024 (МИА) – Изет Меџити, претседател на Демократското движење од коалицијата „Вреди...

Мисајловски: Ќе го вратиме достоинството на Армијата - ветувам инвестиции во објектите, нова опрема, поголеми плати и подобри услови за работа

Мисајловски: Ќе го вратиме достоинството на Армијата - ветувам инвестиции во објектите, нова опрема, поголеми плати и подобри услови за работа

Скопје, 23 јуни 2024 Од секогаш се борев за Македонија, државата ми е водилка и чест ми е ко...

Перински: Време е државата да им врати на граѓаните, ќе работиме на проекти кои ќе значат решенија на долгогодишните проблеми

Перински: Време е државата да им врати на граѓаните, ќе работиме на проекти кои ќе значат решенија на долгогодишните проблеми

Скопје, 23 јуни 2024 Во животот секогаш сум се борел за успех. Ова се ретките прилики кога м...

Николоски: Како министер за транспорт и како Заменик Претседател на Владата ќе дадам сѐ од себе да се почувствува разликата

Николоски: Како министер за транспорт и како Заменик Претседател на Владата ќе дадам сѐ од себе да се почувствува разликата

Скопје, 23 јуни 2024 Поминавме многу заедно. Победивме власт која долго ја девастираше Макед...

Љутков: Се обврзувам на многу инвестиции во културата- со развиена култура ќе имаме посреќно општество

Љутков: Се обврзувам на многу инвестиции во културата- со развиена култура ќе имаме посреќно општество

Скопје, 23 јуни 2024 Доаѓам од штиците што живот значат. Доаѓам од сцената каде скоро 2 деце...

Трипуновски: Вртиме нов лист, земјоделецот нема да биде повеќе социјална категорија, туку еден од столбовите на економијата

Трипуновски: Вртиме нов лист, земјоделецот нема да биде повеќе социјална категорија, туку еден од столбовите на економијата

Скопје, 23 јуни 2024 Поминаа 7 тешки години, понижувања на трудот и маката на чесниот македо...

Муцунски: Да ги исполниме стратешките цели и да ги одбраниме идентитетските прашања, а дипломатијата да ја употребиме во функција на економијата

Муцунски: Да ги исполниме стратешките цели и да ги одбраниме идентитетските прашања, а дипломатијата да ја употребиме во функција на економијата

Скопје, 23 јуни 2024 Мојата професионална определба беше академската средина. Но сметав дека...

Димитриеска Кочоска: Ќе работам за економски раст, капитални инвестиции, правилна дистрибуција на капиталот, пониски даноци

Димитриеска Кочоска: Ќе работам за економски раст, капитални инвестиции, правилна дистрибуција на капиталот, пониски даноци

Скопје, 23 јуни 2024 Јас како и сите вие, ги споделуваме истите грижи, се будиме со истите п...

Image

Остани поврзан