• недела, 14 јули 2024
Конференција за инструментите за владеење на правото во контекст на пристапувањето во ЕУ

Конференција за инструментите за владеење на правото во контекст на пристапувањето во ЕУ

Скопје, 12 јули 2024 (МИА) - Институтот за европска политика (ЕПИ) – Ск...

Конференција „Форум Еуропеум 2024: Инструменти за владеење на правото во контекст на пристапувањето во ЕУ“

Конференција „Форум Еуропеум 2024: Инструменти за владеење на правото во контекст на пристапувањето во ЕУ“

Скопје, 11 јули 2024 (МИА) - „Форум Еуропеум 2024: Инструменти за владеење на правото во контекст на...

Конференција за напредокот при спроведувањето на препораките од Оценската мисија на ЕУ од страна на Судскиот совет – неопходно е да се врати довербата на народот во судскиот систем

Конференција за напредокот при спроведувањето на препораките од Оценската мисија на ЕУ од страна на Судскиот совет – неопходно е да се врати довербата...

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) – Евроамбасадорот Дејвид Гир денеска на Конфе...

Дамева: Не треба да има колективна, туку индивидуална одговорност

Дамева: Не треба да има колективна, туку индивидуална одговорност

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) – Претседателката на Судскиот совет, Весна Да...

Агелер: Довербата на јавноста во правосудството е шокантно ниска, Судски совет треба да ги казнува оние кои што сметаат дека се над законот

Агелер: Довербата на јавноста во правосудството е шокантно ниска, Судски совет треба да ги казнува оние кои што сметаат дека се над законот

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) – Судскиот совет е важно оружје кое што е пот...

МОН низ широка дебата ќе го менува концептот за инклузивно образование

МОН низ широка дебата ќе го менува концептот за инклузивно образование

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) – Министерството за образование и наука низ ш...

Конференција за напредокот при спроведувањето на препораките од Оценската мисија на ЕУ од страна на Судскиот совет

Конференција за напредокот при спроведувањето на препораките од Оценската мисија на ЕУ од страна на Судскиот совет

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) - Конференција на тема „Напредокот при спроведувањето на препораките од Оц...

Фон дер Лајен на Инвестициска конференција во Египет  

Фон дер Лајен на Инвестициска конференција во Египет  

Брисел, 29 јуни 2024 (МИА) - Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен ќе престој...

Потенцијалот на е-трговијата во фокусот на годишната конференција што ја организира АЕТМ

Потенцијалот на е-трговијата во фокусот на годишната конференција што ја организира АЕТМ

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Под мотото „E-commerce: Untangling Potential“ ќе се одржи седмата по ре...

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески учествуваше на конференцијата на ОЕЦД во Париз

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески учествуваше на конференцијата на ОЕЦД во Париз

Скопје, 27 јуни 2024 Министерскиот панел во рамки на конференцијата на високо ниво на Органи...

Тошковски: Справувањето со илегалната миграција и останатите форми на прекуграничен криминал се еден од нашите главни приоритети

Тошковски: Справувањето со илегалната миграција и останатите форми на прекуграничен криминал се еден од нашите главни приоритети

Скопје, 26 јуни 2024 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски кој учествува на министе...

Конференција „Мерки за енергетска ефикасност како одговор на енергетската криза и зголемена конкурентност“

Конференција „Мерки за енергетска ефикасност како одговор на енергетската криза и зголемена конкурентност“

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) - Во Скопје денеска се одржа конференција насловена  „Мерки за енерг...

Конференција на Центарот за климатски промени

Конференција на Центарот за климатски промени

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) – Центарот за климатски промени (ЦКП) организира конференција на тема „Ме...

Конференција за отворање на првата Регионална берза за поддршка на малите и средните претпријатија

Конференција за отворање на првата Регионална берза за поддршка на малите и средните претпријатија

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Во организација на СЕБ Глобал Платформ Скопје денеска во Скопје ќе се о...

Во Штип конференција за децентрализација на општините

Во Штип конференција за децентрализација на општините

Штип, 18 јуни 2024 (МИА) - Фондацијата за развој на локалната заедница...

Image

Остани поврзан