• сабота, 25 мај 2024
Со Божествена литургија и литија Делчево ги слави заштитниците на градот „Св.Кирил и Методиј“

Со Божествена литургија и литија Делчево ги слави заштитниците на градот „Св.Кирил и Методиј“

Делчево, 24 мај 2024 (МИА) – Делчево денеска ги слави заштитниците на градот, светите браќа Св.Кирил...

Ракометниот клуб Делчево домаќин на Топличанин од Србија

Ракометниот клуб Делчево домаќин на Топличанин од Србија

Делчево, 18 мај 2024 (МИА) - Ракометниот клуб Делчево викендов е домаќин на женскиот ракометен клуб...

Гимназијата ,,Методи Митевски -  Брицо

Гимназијата ,,Методи Митевски -  Брицо" од Делчево ги одбра најдобрите 10 средношколци и Првенецот на генерацијата

Делчево, 16 мај 2024 (МИА) - Средното општинско училиште „Методи Митевс...

Водата во Делчево исправна за пиење

Водата во Делчево исправна за пиење

Делчево, 16 мај 2024 (МИА) - Јавното комунално претпријатие „Брегалница“ од Делчево ги соопшти резул...

Архиерејска литургија одржана кај манастирскиот комплекс ,,Св.Богородица Балаклија

Архиерејска литургија одржана кај манастирскиот комплекс ,,Св.Богородица Балаклија" во Делчево

Делчево, 10 мај 2024 (МИА) - Архиерејска литургија по повод празникот Источен Петок Балаклија денес...

Набавена нова еколошка машина за потребите на делчевското комунално претпријатие

Набавена нова еколошка машина за потребите на делчевското комунално претпријатие

Делчево, 10 мај 2024(МИА) - Општина Делчево за потребите на Јавното комунално претпријатие „Брегални...

Во Делчево се одбележува Неделата на сестринството

Во Делчево се одбележува Неделата на сестринството

Делчево, 9 мај 2024 (МИА) - Во Делчево започнува одбележувањето на Неде...

Пригодна свеченост по повод Денот на победата над фашизмот во Делчево

Пригодна свеченост по повод Денот на победата над фашизмот во Делчево

Делчево, 9 мај 2024 (МИА) - По повод 79 години од победата над фашизмот и 73 години од Денот на Евро...

Во Делчево и Македонска Каменица над 13.500 избирачи го оствариле своето право на глас до 17 часот

Во Делчево и Македонска Каменица над 13.500 избирачи го оствариле своето право на глас до 17 часот

Делчево, 8 мај 2024 (МИА) - Вкупно 7 039 граѓани од евидентираните 14 515 гласачи во вториот круг од...

Над 28 проценти го оствариле правото на глас во Делечво и М.Каменица до 13 часот

Над 28 проценти го оствариле правото на глас во Делечво и М.Каменица до 13 часот

Делчево, 8 мај 2024 (МИА) – Во Делчево излезноста на регистрираните гласачи до 13:00 часот за парлам...

Шест владици богослужеа за Марковден во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Делчево

Шест владици богослужеа за Марковден во храмот „Успение на Пресвета Богородица“ во Делчево

Делчево, 8 мај 2024 (МИА) – Шест владици денеска учествуваа на Светата божествена литургија одржана...

Во Делчево 850 избирачи гласале до 09:00 часот

Во Делчево 850 избирачи гласале до 09:00 часот

Делчево, 8 мај 2024 (МИА) – Во Делчево до 09:00 часот од вкупно 14.515 евидентирани избирачи за втор...

Во Делчево денеска гласаат 222 болни и изнемоштени лица за претседателските и парламентарните избори

Во Делчево денеска гласаат 222 болни и изнемоштени лица за претседателските и парламентарните избори

Делчево, 7 мај 2024 (МИА) – Во Делчево денеска гласаат 222 болни и изнемоштени лица за вториот круг...

Делчево ја одбележа 121-годишнината од смртта на Гоце Делчев

Делчево ја одбележа 121-годишнината од смртта на Гоце Делчев

Делчево, 4 мај 2024 (МИА) - Пред споменикот на Гоце Делчев во центарот на Делчево, денеска се одбеле...

Крмов: Посебен закон за рударите со кој ќе имаат повеќе привилегии за одење во пензија

Крмов: Посебен закон за рударите со кој ќе имаат повеќе привилегии за одење во пензија

Македонска Каменица, 4 мај 2024 (МИА) - Носителот на кандидатската листа на „Левица“ во Третата избо...

Image

Остани поврзан