• сабота, 08 јуни 2024
Aстрономски календар

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Денеска е петок, 17  мај 2024 година, 138-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 228 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 11 минути, а ќе зајде во 19 часот и 50 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 2 часот и 28 минути.

###

Остани поврзан