• среда, 29 мај 2024

Украина: Поплавите носат експлозивни мини кон цивилите

Украина: Поплавите носат експлозивни мини кон цивилите

Киев, 6 јуни 2023 (МИА) – Во водата што се излева од браната Нова Каховка пловат мини, предупреди украинската државна служба за вонредни состојби.

- Во никој случај не им приоѓајте на експлозивните предмети и не ги допирајте, предупреди службата.

Се очекува нивото на водата да продолжи да расте во следните 24 часа.

Повеќе од 1.300 луѓе се евакуирани од регионот, соопшти украинската државна служба за вонредни состојби.

Фото: ЕПА

Остани поврзан