• четврток, 16 мај 2024

Сунак се соочува со бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да пушат

Сунак се соочува со бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да пушат

Лондон, 16 април 2024 (МИА) - Британскиот премиер Риши Сунак се соочува со нов бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да пушат цигари.

Доколку се усвои законот за тутун и електронски цигари, би било прекршок да се продаваат тутунски производи на секој роден по 1 јануари 2009 година, јави „Скај њуз“.

Тоа значи дека оние кои сега имаат 15 или помалку години никогаш нема да можат легално да купат цигари. рп/

Фото: МИА архива

Остани поврзан