• петок, 24 мај 2024

Обвинителот Бајрами во 13:00 часот ќе ги соопшти првичните информации за изборите од ЈО низ државата

Обвинителот Бајрами во 13:00 часот ќе ги соопшти првичните информации за изборите од ЈО низ државата

Скопје, 24 април 2024 (МИА) - Привремената комисија на Јавното обвинителство за следење евентуални кривични дела против изборите и гласањето, како и други изборни нерегуларности денеска континуирано го следи текот на изборниот процес во првиот круг од изборите за претседател на Република Северна Македонија.

Како што најавува Комисијата, нејзиниот претседател, јавниот обвинител Џељаљ Бајрами во 13:00 часот ќе ги соопшти првичните информации сумирани од јавните обвинителства низ државата. мч/цр

фото: МИА архива

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан