• сабота, 13 април 2024
МИА Најави МКД

2 март 2024 

Крива Паланка - Изјава  на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. (Клучка на експресниот пат Ранковце-КриваПаланка,  https://maps.app.goo.gl/mFASBMe6RDiNKfGe7, изјави за медиуми/10:15)

Скопје - Конвенција на ВМРО-ДПМНЕ, панел дискусии: „Претседател на народот, заштитник на сувереноста, Уставот и законите“ и „Претседател кој се грижи за одбраната и стратешките интереси на државата“.(Филхармонија/10:30). Официјален дел на Конвенцијата (13:00)

Скопје - Конференција „Иднината е зелена“ во организација на Демократска обнова на Македонија - ДОМ. (х.„Панорамика“/10:00)

Гостивар - Опозициската коалиција ВРЕДИ ќе одржи промотивен митинг на кандидатот за Претседател на Република Северна Македонија, Арбен Таравари. (Спортската сала Младост/19:00)

Скопје - Базар на етичка и одржлива мода наречен „Fair Fashion“. (Јавна соба/11:00)

Скопје - Изведба на оперската претстава  „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини. (Национална опера и балет/20:00)

Скопје - Концерт на Фолтин во рамки на фестивалот  „Светско, а наше - Саботи на светска музика“ во организација на Јавна соба. (Јавна соба/21:00)

_______________________________________________________________________________________________

МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини.

Остани поврзан