• четврток, 11 април 2024

МИА Најави - МКД

МИА Најави - МКД

24 февруари 2024

Дебар - Техничкиот премиер Талат Џафери ќе ја посети Oпштина Дебар: 

- Увид на градежните активности на патот Извор - Гарски мост. (Изјава за медиумите, https://www.google.com/maps/place/415/@41.5107411,20.6884921,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x135115e75f009f0f:0xbf5f5ec7b1d81da4!8m2!3d41.5107411!4d20.6884921!16s%2Fg%2F11g64gjsl0?entry=ttu/12:00)

- Увид на реконстукцијата на ХМС „Дебарско Поле“. (https://www.google.com/maps/place/41%C2%B030'36.7%22N+20%C2%B031'21.2%22E/@41.510185,20.5199691,17z/data=!3m1!4b1!4m4!3m3!8m2!3d41.510185!4d20.522544?entry=ttu/13:00)

Скопје - Трета меѓународна конференција на ученички и студентски домови на Југоисточна Европа во организација на Државен студентски дом „Скопје“. (СЦ „Борис Трајковски“, конференциска сала/10:00, изјави за медиумите/9:45)

Скопје - Македонската асоцијација на туристички водичи и придружници по повод Светскиот ден на туристички водичи организира бесплатен разглед на Скопје. (Пред Спомен-куќата на мајка Тереза/12:00 и во 13:00)

Штип - Прослава по повод „Ден на извидниците 2024“ во организација на Сојуз на извидници на Македонија. (Дом на млади/11:00)

Скопје - Одбележување на Празникот на фенерите во организација на Институтот „Конфуциј“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. (Гимназија Раде Јовчевски-Корчагин/12:00)

Струмица - Отворање на изложбата на дигитални дела „Премостувања“ на Стефан Јакимовски. (кафе бар „Нагоре“/21:00)

Штип - Натпревар за едукативна роботика FIRST LEGO League во коорганизација на Електротехнички факултет и Машински факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“. (Спортска сала „Јордан Мијалков“/9:00)

Скопје - Концерт на српскиот музички артист, писател и поет Марко Шелиќ-Марчело. (Младински културен центар/21:00)

 

_______________________________________________________________________________________________

МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини

Остани поврзан