• недела, 09 јуни 2024
МИА Најави МКД

17 мај 2024 

Скопје - Стопанската комора на Северна Македонија ќе одржи средба со раководството на „Македонија 2025“ на тема „Големи економски проекти - темели за просперитетна иднина на Македонија“. (Простории на Комората, сала 4, 5-ти кат,  изјави за медиумите од претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески и Мајк Зафировски, еден од основачите на „Македонија 2025“/13:00)

Скопје - Прес-конференција на Македонската асоцијација на гинеколози и акушери (МАГО) по повод Неделата на женското здравје 2024 година. (х.„Хилтон“/11:00, и online на Zoom https://us06web.zoom.us/j/85270123315?pwd=dOf1fakuqalf37LuhDgoKxmvjBmuBT.1#success

- Свечено отворање на симпозиумот „Здравјето во фокусот на жената“. (х. „Хилтон“/18:00)

Охрид - 10-та јубилејна Меѓународна научна конференција „Охридска школа на правото-2024“ насловена „Предизвиците на правото во 21-от век“ во организиција на Институтот IURIDICA PRIMA. (х.„Конгресен Центар“/10:15)

Скопје - Прес-конференција на градоначалникот на Општина Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски. (Општина Кисела Вода, мала сала/10:00)

Скопје - Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР) ќе додели HR-награди за 2023 година. (Парк Хотел Ресторан FOUR/20:00)

Скопје - Политичката партија Аваја ќе одржи брифинг на тема „Анализа на изборниот процес на парламентарните избори во Северна Македонија“. (Седиште на партијата Аваја, ул. „Алберт Швајцер“ бр. 6, до Амбасадата на Украина/11:00)

Скопје - Отворање на InnoX, Центар на иднината. (Плоштад „Македонија“, бр.1/18:00-21:00)

Скопје - Прес-конференција по повод премиерата на претставата „Парови“ на режисерката Ивана Ангеловска. (Драмски театар/11:00)

Битола - Отворање на 13. Меѓународен поетски фестивал „Поетски синтези-2024“ во организација на Здружението за наука и култура „Нова“, Министерството за култура и општина Битола. (Дом на културата, мала сала/19:00)

Демир Хисар - Манифестација „Смилевски конгрес“. (село Смилево)

Скопје - Јубилејното издание на Танц Фест Скопје 2024 заврушува со претставата „Мозаик“ на Мурад Мерзуки,  а Францускиот институт ја почнува прославата на 50 години постоење во Скопје (Македонски народен театар/20:00)

Скопје - Возење на памп полигон кое ќе вклучува трка и изведба на трикови за деца и за млади во организација на Здружението на граѓани Еко Логик и Здружение Вело Училишта. (на Памп трек, кај Олимписки Базен/18:00-21:00)

 

___________________________________________________________________________________________________

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

 

Остани поврзан