• четврток, 23 мај 2024

Инаугурацијата на Путин ќе се одржи на 7 мај

Инаугурацијата на Путин ќе се одржи на 7 мај

Москва, 23 април 2024 (МИА) – Претседател на Комитетот за уставно законодавство и државност во Горниот дом на Советот на Руската Федерација, Андреј Клишас денеска изјави дека инаугурацијата на рускиот претседател Владимир Путин ќе се одржи на 7 мај.

Согласно руските закони, новоизбраниот претседател ја презема функцијата со мандат од шест години.

Инаугурацијата на Путин и во 2018 година се одржа на 7 мај. ми/

фото: МИА архива

 

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан