• недела, 21 јули 2024

Без струја денеска делови од повеќе скопски општини

Без струја денеска делови од повеќе скопски општини

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Без електрична енергија денеска ќе бидат корисници од општините Кисела Вода, Центар, Чаир, Карпош, Аеродром и Чучер Сандево. 

Во периодот од 08.00 до 14.00 часот, без струја ќе бидат дел од корисниците од улиците „Мишевска“ и „Бранко Заревски“, како и дел од корисниците од улицата „Китка“ лоцирани до раскрсницата со улицата „Ратко Митровиќ“ во општина Кисела Вода, а од 08.00 до 15.00 часот, корисниците од улица „Македонија“, како и објектите на Вардар Технометал, хотел Турист, ЈПДП, ВМРО-ДПМНЕ и објектите во нивна околина, во општина Центар ) 

-Исто така, денеска прекин во снабдувањето со електрична енергија во периодот од 08.30 до 13.00 часот, ќе имаат корисниците од улицата „Јоаким Крчовски“ лоцирани кон Косовската Амбасада, како и корисниците од улицата „Самоилова“ лоцирани на потегот од Косовската до Турската Амбасада во општина Центар, во периодот од 09.00 до 10.30 часот, дел од корисниците од улицата „Никола Петров“ во општина Чаир, во периодот од 09.00 до 11.00 часот, корисниците од улица Девол во општина Карпош, информираат од РЦУК. 

Без струја во периодот од 09.00 до 12.00 часот, ќе бидат дел од корисниците од улиците „9008“ и „Илија Ристовски“ во општина Аеродром, а во периодот од 10.30 до 15.00 часот, дел од корисниците од село Бродец во општина Чучер Сандево. сст/аа/

фото МИА архива

 

 

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан