• четврток, 13 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Денеска е четврток, 16  мај 2024 година, 137-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 229 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 19 часот и 49 минути.

Денов трае 14 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 2 часот и 8 минути.

###

Остани поврзан