• четврток, 23 мај 2024
Астрономски календар

Скопје, 27 март 2023 (МИА) – Денеска е  понеделник, 27  март 2023 година, 86-иот ден во годината. До крајот на годината остануваа 279 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 25 минути, а ќе зајде во 17 часот и 54 минути.

Денов трае 12 часа и 29 минути.

Месечината која е во фаза на последна четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде 36 минути по полноќ.  

Остани поврзан