• петок, 14 јуни 2024
Астрономски календар

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Денеска е понеделник, 20  мај 2024 година, 141-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 225 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 8 минути, а ќе зајде во 19 часот и 53 минути.

Денов трае 14 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина нема да изгрее, а ќе зајде во 3 часот и 22 минути.

Остани поврзан