• петок, 19 април 2024
Астрономски календар

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Денеска е вторник, 20  февруари 2024 година, 51-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат 315 дена. 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 17 часот и 12 минути.

Денов трае 10 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 4 часот и 25 минути.

Остани поврзан