• среда, 24 јули 2024
Љутков за МИА: Заедно со туризмот, културата ќе стане профитабилна дејност, ќе се фокусираме на развивање на транзитниот туризам

Љутков за МИА: Заедно со туризмот, културата ќе стане профитабилна дејност, ќе се фокусираме на развивање на транзитниот туризам

Скопје, 24 јули 2024 (МИА) - Културата долго време се третира како ресо...

Делата на кумановскиот уметник Кашавелски презентирани во светските метрополи, рангиран меѓу најдобрите десет реалисти во светот

Делата на кумановскиот уметник Кашавелски презентирани во светските метрополи, рангиран меѓу најдобрите десет реалисти во светот

Куманово, 21 јули 2024 (МИА) - Летово беше исклучително успешно за уметникот од Куманово, Синиша Каш...

Лорковски за МИА: Северна Македонија на средина на патот кон целосна енергетска интеграција со ЕУ,  потребна е стратегија за декарбонизација

Лорковски за МИА: Северна Македонија на средина на патот кон целосна енергетска интеграција со ЕУ, потребна е стратегија за декарбонизација

Скопје, 9 јули 2024 (МИА) – Северна Македонија е точно на средина на па...

Ѓорѓевска за МИА: Трчањето ми донесе нова димензија во животот

Ѓорѓевска за МИА: Трчањето ми донесе нова димензија во животот

Скопје, 30 јуни 2024 (МИА) – Маја Ѓорѓевска е првата Македонка што ја доби титулата Six star finishe...

Габриел Годој за МИА: Прифаќањето на бегалците не е само морален императив, туку и меѓународна обврска

Габриел Годој за МИА: Прифаќањето на бегалците не е само морален императив, туку и меѓународна обврска

Скопје, 20 јуни 2024 (МИА) – Светскиот ден на бегалците, меѓународен де...

Џулијан Смит за МИА: И се заблагодарувам на Северна Македонија за одвојувањето на два проценти од БДП за одбраната

Џулијан Смит за МИА: И се заблагодарувам на Северна Македонија за одвојувањето на два проценти од БДП за одбраната

Брисел, 15 јуни 2024 (МИА) - Самитот на НАТО во јули во Вашингтон, прво и основно, ќе биде славење н...

Јованоска за МИА: Преку еднаков број на жени во тимот до поуспешно учество на Олимписките игри 

Јованоска за МИА: Преку еднаков број на жени во тимот до поуспешно учество на Олимписките игри 

Скопје, 3 мај 2024 (МИА) – Олимписките игри не се само спортско натпреварување, туку и платформа за...

Апасиев за МИА: Што повеќе левичарски пратеници во Собранието, тоа поголема гаранција дека нема да има Бугари во Уставот

Апасиев за МИА: Што повеќе левичарски пратеници во Собранието, тоа поголема гаранција дека нема да има Бугари во Уставот

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Левица очекува двојно да го зголеми резултат...

Даштевски за МИА: Интензивно се подготвуваме за двојните избори на 8 мај, граѓаните ќе можат само еднаш да дојдат на гласање

Даштевски за МИА: Интензивно се подготвуваме за двојните избори на 8 мај, граѓаните ќе можат само еднаш да дојдат на гласање

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Претседателот на Државната изборна комиси...

Арсоски за МИА: По првиот круг стана јасно дека без ЗНАМ не може да се формира стабилна Влада

Арсоски за МИА: По првиот круг стана јасно дека без ЗНАМ не може да се формира стабилна Влада

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Генерал - мајор д-р Павле Арсоски, носите...

Гаши за МИА: Идниот мандатар мора најпрво да разговара со нас 

Гаши за МИА: Идниот мандатар мора најпрво да разговара со нас 

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Идниот мандатар мора најпрво да разговора...

Села за МИА: Или ги прифаќаш уставните измени или треба да кажеш дека не си за членство во ЕУ

Села за МИА: Или ги прифаќаш уставните измени или треба да кажеш дека не си за членство во ЕУ

Скопје, 27 април 2024 (МИА) – Или ги прифаќаш уставните измени или треб...

Зајкова за МИА: Убедена сум во победата на Коалицијата за европска иднина и во заокружување на  евроинтеграција до 2030 година

Зајкова за МИА: Убедена сум во победата на Коалицијата за европска иднина и во заокружување на евроинтеграција до 2030 година

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Како дел од коалицијата „За европска идни...

Андоновска за МИА: Погрешни кадровски политики доведоа до поразителни резултати, преферираме да останеме опозиција ако не се согласуваме со генералните политики

Андоновска за МИА: Погрешни кадровски политики доведоа до поразителни резултати, преферираме да останеме опозиција ако не се согласуваме со генералнит...

Скопје, 25 април 2024 (МИА) - Потпретседателката на ГРОМ и носителка во...

Валери Ајер: Проширувањето е геополитичка алатка, но мора да се заснова на заслуги 

Валери Ајер: Проширувањето е геополитичка алатка, но мора да се заснова на заслуги 

Брисел, 24 април 2024 (МИА) - Проширувањето на ЕУ е процес што се заснова на заслуги и тоа мора да о...

Image

Остани поврзан