• вторник, 18 јуни 2024
Македонската традиција, инспирација за стружанецот Јаулески на 45 години да научи да прави филигрански накит

Македонската традиција, инспирација за стружанецот Јаулески на 45 години да научи да прави филигрански накит

Струга, 16 јуни 2024 (МИА) - Стружани го знаат како професор по биологија, учениците како квалитетен...

Зачувување на традицијата преку изворна музика, млади од Крива Паланка го изучуваат своето културно наследство

Зачувување на традицијата преку изворна музика, млади од Крива Паланка го изучуваат своето културно наследство

Крива Паланка, 4 јуни 2024 (МИА) – Звуците на кавалот, гајдата, тапанот, тамбурата и други народни и...

Бештел: Со иновативни активности и содржини Францускиот институт подготвен за предизвиците на дигиталната ера

Бештел: Со иновативни активности и содржини Францускиот институт подготвен за предизвиците на дигиталната ера

Скопје, 19 мај 2024 (МИА) - Францускиот институт е најстарата странска институција која што е присут...

Ултрамаратонката Радмила Јованова за МИА: Верувајте во своите соништа и борете се за нив

Ултрамаратонката Радмила Јованова за МИА: Верувајте во своите соништа и борете се за нив

Штип, 19 мај 2024 (МИА) - Пред повеќе од една година ја истрчав мојата прва трка над 100 километри....

Еден битолски ден на Свалбард и Силфра атрактивни локации на планетата Земја

Еден битолски ден на Свалбард и Силфра атрактивни локации на планетата Земја

Битола, 11 мај 2024 (МИА) - Семејства или поединци често сонуваат за посета на атрактивни туристички...

Жаклина Андоноска, единствена жена – возач на автобус во меѓуградскиот сообраќај 

Жаклина Андоноска, единствена жена – возач на автобус во меѓуградскиот сообраќај 

Прилеп, 6 мај 2024 (МИА) - Ќе ја сретнете на автобуската линија Прилеп-Скопје. Патиштата се нејзино...

Драгожелска пропаст, мистерија во Тиквешијата 

Драгожелска пропаст, мистерија во Тиквешијата 

Кавадарци, 21 април 2024 (МИА) - Најголемата тиквешка пропаст, драгожелската, била и се уште е мисти...

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички коментари и навреди

„Ај девојче оди купи си нешто убаво, не те бива за политика“ - и во изборната кампања кандидатките се соочуваат со говор на омраза, сексистички комент...

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – „Каде без мене министерке у Европа ќе одите?“, „Секси зајачица“, „Лепо...

За квалитетно грозје тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозјата 

За квалитетно грозје тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозјата 

Кавадарци, 13 април 2024 (МИА) - За квалитетно грозје, тиквешани со пепел од шпоретот ги ѓубрат лозј...

Од професорка по латински јазик во Скопје, до исполнет и креативен живот во струшко Луково

Од професорка по латински јазик во Скопје, до исполнет и креативен живот во струшко Луково

Струга, 7 април 2024 (МИА) - За многумина безнадежно место од каде треба да се бега што подалеку, ст...

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штипска Брегалница се дави во отпад, пречистителната станица актуелна осум години

Штип,  24 март 2004 (МИА) - Пластични шишиња, ќеси, лименки, телев...

Кумановецот Горан Стојменовиќ еден од добитниците на награда од Aмериканската академија за филмски уметности и науки

Кумановецот Горан Стојменовиќ еден од добитниците на награда од Aмериканската академија за филмски уметности и науки

Куманово, 24 март 2024 (МИА) - Кумановецот Горан Стојменовиќ и двајца негови колеги од белгиската фи...

Измамени на различни начини, олеснети и за илјадници евра 

Измамени на различни начини, олеснети и за илјадници евра 

Кавадарци, 23 март 2024 (МИА) - Четириесетгодишна кавадарчанка пријавила во полиција дека од страна...

Убавици од камен чекаат туристи во Конопиште 

Убавици од камен чекаат туристи во Конопиште 

Кавадарци, 17 март 2024 (МИА) - Убавици од камен, камени кукли дело на мајката природа, чекаат турис...

Битолски Евреи - учениците родени во иста година, животот го изгубија во ист ден

Битолски Евреи - учениците родени во иста година, животот го изгубија во ист ден

Битола, 11 март 2024 (МИА) - На 11 март во 1943 година од Битола се отк...

Image

Остани поврзан