• среда, 24 јули 2024
ЕК: Северна Македонија спроведе реформи за независност на судството, но останува загриженост за негова заштита од влијание 

ЕК: Северна Македонија спроведе реформи за независност на судството, но останува загриженост за негова заштита од влијание 

Брисел, 24 јули 2024 (МИА) - Северна Македонија спроведе неколку бранови на реформи во правосудствот...

Уметничка акција „Стапица за антиваксери“

Уметничка акција „Стапица за антиваксери“

Да, добро прочитавте, стапица за антиваксери поставивме денес  во Скопје во Прота Буњаковец (сквер кај  КИМ...

Во Крушево почнува летниот адреналински фестивал „When in Krusevo“

Во Крушево почнува летниот адреналински фестивал „When in Krusevo“

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) - Од денеска до 7 јули во Крушево ќе се одржи летниот адреналински фестива...

АСОМ: Очекуваме конструктивна соработка со новата Влада за Законот за игри на среќа

АСОМ: Очекуваме конструктивна соработка со новата Влада за Законот за игри на среќа

Скопје, 2 јули 2024  По вчерашната изјава на премиерот Христијан Мицкоски со која тој н...

Стручна обука за младите од Западен Балкан за вработување во автомобилската индустрија

Стручна обука за младите од Западен Балкан за вработување во автомобилската индустрија

Скопје, 28 јуни 2024 Во земјите од Западен Балкан постои висока невработеност меѓу младите,...

Жените од руралните средини ги надградија дигиталните вештини преку проект на здружението „Заеднички вредности“

Жените од руралните средини ги надградија дигиталните вештини преку проект на здружението „Заеднички вредности“

Скопје, јуни 2024 Здружението „Заеднички вредности“ успешно го спроведе проектот „Премостува...

Тркалезна маса за зајакнување на работничките права на жените и борба против родовата дискриминација

Тркалезна маса за зајакнување на работничките права на жените и борба против родовата дискриминација

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Тркалезна маса и дискусија на тема „Зајакнување на работничките права н...

Повик за предлог проекти за Програмата за мали грантови на СЕЛДИ

Повик за предлог проекти за Програмата за мали грантови на СЕЛДИ

Скопје, 24 јуни 2024 Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), во име на Мре...

Промовиран Индексот на отвореност: Во 2023 година нема значаен напредок, се препорачува засилена имплементација на постојните политики

Промовиран Индексот на отвореност: Во 2023 година нема значаен напредок, се препорачува засилена имплементација на постојните политики

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Под насловот „Посветеност кон отвореност за долготрајни успеси“, Фондац...

Настан „Посветеност кон отвореност за долготрајни успеси“

Настан „Посветеност кон отвореност за долготрајни успеси“

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Фондација Метаморфозис организира настан „Посветеност кон отвореност за...

Регионална конференција за интернет-слобода

Регионална конференција за интернет-слобода

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Балканската истражувачка репортерска мрежа (БИРН) од...

Презентација на извештајот од проектот за зачувување на националниот идентитет на Хрватите во Р.Северна Македонија

Презентација на извештајот од проектот за зачувување на националниот идентитет на Хрватите во Р.Северна Македонија

Скопје, 17 јуни 2024 На 17. јуни во свечената сала на Правениот факултет при Универзитет „Св...

Хелсиншки комитет: Клучни наоди за напредокот во заштитата и унапредувањето на човековите права

Хелсиншки комитет: Клучни наоди за напредокот во заштитата и унапредувањето на човековите права

Скопје, 11 јуни 2024 Хелсиншкиот комитет за човекови права ги објави клучните наоди од обла...

Прв фестивал за женско здравје „Јас сум...”

Прв фестивал за женско здравје „Јас сум...”

Скопје, 9 јуни 2024 (МИА) - Првиот фестивал за женско здравје “Јас сум…” ќе се одржи на денеска во П...

ХЕРА: Важно е да се разбере и прифати родовата еднаквост како основа за градење инклузивно општество

ХЕРА: Важно е да се разбере и прифати родовата еднаквост како основа за градење инклузивно општество

Скопје, 4 јуни 2024  Со проекција на краток филм и танцов перформанс изведен од танчери...

Image

Остани поврзан