• вторник, 18 јуни 2024
Земјоделците од Овчеполскиот регион со блокада на експресниот пат Штип-Велес го изразија револтот поради проблемот со наводнување на нивите

Земјоделците од Овчеполскиот регион со блокада на експресниот пат Штип-Велес го изразија револтот поради проблемот со наводнување на нивите

Свети Николе, 18 јуни 2024 (МИА) - Земјоделците од Овчеполскиот регион со трактори го блокираа експр...

Национален рурален парламент: Земјоделството да се модернизира и третира како реална економска индустрија во руралните средини, а не како дополнителна дејност

Национален рурален парламент: Земјоделството да се модернизира и третира како реална економска индустрија во руралните средини, а не како дополнителна...

Струмица, 18 јуни 2024 (МИА) - Земјоделството да се модернизира и третира како реална економска инду...

Северна Македонија на 11 место во НАТО според процентот од БДП наменет за одбраната

Северна Македонија на 11 место во НАТО според процентот од БДП наменет за одбраната

Брисел, 18 јуни 2024 (МИА) – Северна Македонија во државниот Буџет за 2024 година за потребите на од...

Македонските винарии се закитија со 162 награди на 13. Балкански меѓународен натпревар и фестивал за вино

Македонските винарии се закитија со 162 награди на 13. Балкански меѓународен натпревар и фестивал за вино

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Mакедонските винарии освоија вкупно 162 награди на 13-тиот Balkans Inte...

Величковски од Народната банка: Интеграцијата во СЕПА ќе обезбеди побрзи и поевтини плаќања во евра за граѓаните и компаниите

Величковски од Народната банка: Интеграцијата во СЕПА ќе обезбеди побрзи и поевтини плаќања во евра за граѓаните и компаниите

18 јуни 2024 „Интензивните активности во изминатите неколку години за усогласување на домашн...

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Агенцијата за вработување: Исплатени 2.8 милијарди денари за паричен надоместок на невработените лица и за активни мерки за вработување

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Агенцијата за вработување: Исплатени 2.8 милијарди денари за паричен надоместок на невработените лица и...

Скопје, 18 јуни 2024 (МИА) - Државниот завод за ревизија изврши

Бислимоски: Во текот на наредната недела ќе има поконкретни информации за цената на струјата по 1 јули

Бислимоски: Во текот на наредната недела ќе има поконкретни информации за цената на струјата по 1 јули

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) – Поконкретни информации за новата цена на електричната енергија што треб...

Во првиот квартал 1.953 хипотеки на недвижности со вредност од 326.659.594 евра и 3.315.341.507 денари

Во првиот квартал 1.953 хипотеки на недвижности со вредност од 326.659.594 евра и 3.315.341.507 денари

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Во периодот јануари - март годинава се запишани 1.953 товари врз недвиж...

Серафимовски: Нашите градежни компании се подготвени од 1 септември да проектираме, а со тоа и да градиме по европски норми

Серафимовски: Нашите градежни компании се подготвени од 1 септември да проектираме, а со тоа и да градиме по европски норми

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) – Процесот за работа по еврокодови во градеж...

Поскапуваат горивата

Поскапуваат горивата

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 ноќеска на полноќ поскапува...

Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Прометот во индустријата, вкупно, во април годинава во однос на април м...

Делегација на ССК на конгрес на Европската комора во Антверпен, Белгија

Делегација на ССК на конгрес на Европската комора во Антверпен, Белгија

Скопје, 17 јуни 2024  Во Антверпен  на 17-тото издани...

Ангеловска-Бежоска: Народната банка е посветена на одржувањето на ценовната стабилност

Ангеловска-Бежоска: Народната банка е посветена на одржувањето на ценовната стабилност

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Народната банка е посветена на одржувањето на ценовната стабилност, как...

Состанок за регулативата за проектирање со еврокодови

Состанок за регулативата за проектирање со еврокодови

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) -  Во Стопанската комора на Северна Македонија денеска ќе се одржи с...

Промотивна работилница на НФФ во Неготино

Промотивна работилница на НФФ во Неготино

Скопје, 15 јуни 2024 (МИА) – Националната федерација на фармери организираше промотивна работилница...

Image

Остани поврзан