• понеделник, 17 јуни 2024
Турција меѓу Истокот и Западот или по патиштата на Отоманската империја

Турција меѓу Истокот и Западот или по патиштата на Отоманската империја

Скопје, 16 јуни 2024 (МИА) - Чекорејќи по патиштата на отоманските прес...

Атина на над 40 степени Целзиусови (Фото)

Атина на над 40 степени Целзиусови (Фото)

Атина, 13 јуни 2024 (МИА) – Во 15 часот по локално време, термометарот во центарот на Атина, покажув...

Биоград на Море - срцето на Јадранот, гастрономски бренд со кунњки, прошек и кралски јадења

Биоград на Море - срцето на Јадранот, гастрономски бренд со кунњки, прошек и кралски јадења

Белград, 2 јуни мај 2024 (МИА) - Биоград на Море е популарна туристичка дестинација во Хрватска на Ј...

Атина пулсира во ритамот на утрешното финале на Конференциската лига – фестивал за фановите и драконски безбедносни мерки

Атина пулсира во ритамот на утрешното финале на Конференциската лига – фестивал за фановите и драконски безбедносни мерки

Атина, 28 мај 2024 (МИА) – Утрешното финале на УЕФА Конференциската лига меѓу Олимпијакос и Фиоренти...

Убавина од природа близу Тиквешко Езеро

Убавина од природа близу Тиквешко Езеро

Кавадарци, 27 април 2024 (МИА) - Прекрасна природа и студена изворска в...

Од Акропол, преку Атина кон централна Грција – олимпискиот оган го продолжува патувањето до Париз (Фото)

Од Акропол, преку Атина кон централна Грција – олимпискиот оган го продолжува патувањето до Париз (Фото)

Атина, 20 април 2024 (МИА) – Од Санторини на Акропол, од Акропол низ атинските улици, преку Министер...

Љубојно, заштитена споменична целина од која извира љубов

Љубојно, заштитена споменична целина од која извира љубов

Ресен, 31 март 2024 (МИА) - Во Љубојно, село прогласено од Министерството за култура како заштитена...

Велигденски традиции во Белгија: Ѕвоната се враќаат дома 

Велигденски традиции во Белгија: Ѕвоната се враќаат дома 

Брисел, 31 март 2024 (МИА) – Чествувањето на велигденските празници со кои се слави воскресението на...

Буково село со западна култура и долга традиција

Буково село со западна култура и долга традиција

Битола, 24 март 2024 (МИА) - Во подножјето на Баба Планина, на околу четири километри јужно од Битол...

Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Бразилката Таис ја почнува Новата Година во Македонија како прилепчанка

Прилеп, 7 јануари 2024 (МИА) - Бразилката Таис Дуарте Соуса Франца пове...

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Музејот на приказните со блескаво руво во Новата Година - 50 години Музеј на тутун

Прилеп,  7 јануари 2024 (МИА) - И по пет децении, музејот за тутун во Прилеп фасцинира со прика...

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Скопје, 4 декември 2023 (МИА) - Зоолошката градина на градот Загреб е една од трите зоолошки градини...

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Хрватски брендови: Гастрономија во функција на здравје и Даруварски парови „6-ти елемент“ како туристичка понуда

Дарувар, 3 декември 2023 (МИА) - Хрватска е туристичка сила во регионот и во Европа. Покрај Јадранск...

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Средновековниот манастир Карпино, споменик на културата од поствизантиски период

Куманово, 19 ноември 2023 (МИА) - Древниот манастирски комплекс Карпино во општина Старо Нагоричане,...

Сакате зимски градски одмор во Северна Македонија?

Сакате зимски градски одмор во Северна Македонија?

6 ноември 2023  (Луксембург Тајмс - Сарита Рао) Директните...

Image

Остани поврзан