• недела, 14 јули 2024

Валентин Јанковски

Последно најавување: Friday, 05 July 2024, 08:50 am

Мицкоски: Бројките во Буџетот се катастрофални, сепак ќе се најдат средства за исплата на зголемените пензии

Мицкоски: Бројките во Буџетот се катастрофални, сепак ќе се најдат средства за исплата на зголеменит...

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) – Прашање е како ќе се исплаќа она што е редовно предвидено во Буџетот. Се обидуваме...

Дурмиши: Барањето на синдикатите за зголемување на минималната плата ќе се разгледа на првиот ЕСС

Дурмиши: Барањето на синдикатите за зголемување на минималната плата ќе се разгледа на првиот ЕСС

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) – Барањата на синдикатите за зголемување на минималната плата и изнаоѓањето решение...

АСО: Граѓани наплатија над седум милиони евра од осигурување живот за пет месеци

АСО: Граѓани наплатија над седум милиони евра од осигурување живот за пет месеци

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) - Граѓаните наплатиле 443 милиони денари или над 7,2 милиони евра од осигурување жив...

Претседателката Сиљановска Давкова го прими словенечкиот специјален пратеник за Западен Балкан, Анжеј Франгеш

Претседателката Сиљановска Давкова го прими словенечкиот специјален пратеник за Западен Балкан, Анже...

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) - Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска го прими Анжеј Франгеш, специја...

Приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје возат само до 10 часот

Приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје возат само до 10 часот

Скопје, 4 јули 2024 (МИА) – Дел од приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје денеска и утре ќе...

Приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје до петок ќе возат само до 10 часот изутрина

Приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје до петок ќе возат само до 10 часот изутрин...

Скопје, 3 јули 2024 (МИА) – Дел од приватните превозници во јавниот градски превоз во Скопје бараат финансии з...

Домашните градежници бараат да  имаат исти услови со странските 

Домашните градежници бараат да  имаат исти услови со странските 

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) – Домашните градежни компании бараат од новата Влада да создаде бизнис амбиент во гр...

Гувернерката Ангеловска-Бежоска на Годишното генерално собрание на БИС

Гувернерката Ангеловска-Бежоска на Годишното генерално собрание на БИС

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска, во рамките на Годишното собрание на Банката...

Димитриеска-Кочоска: Со ребалансот нема корекции на вкупните приходи, расходи и дефицитот во апсолутен износ, приоритетите ќе се финансираат со реалокација

Димитриеска-Кочоска: Со ребалансот нема корекции на вкупните приходи, расходи и дефицитот во апсолут...

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) – Ребалансот на Буџетот се уште не е целосно дефиниран, но она што е познато дека пл...

Работен состанок во Стопанската комора за состојбите во градежништвото

Работен состанок во Стопанската комора за состојбите во градежништвото

Скопје, 2 јули 2024 (МИА) - Претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески денеска ќе одржи работна средба...

Средба на министерот Тошковски со американската амбасадорка Агелер

Средба на министерот Тошковски со американската амбасадорка Агелер

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - Министерството за внатрешни работи во следниот период ќе биде фокусирано na борбат...

Скопско Ново Село и околината утре без вода

Скопско Ново Село и околината утре без вода

Скопје, 1 јули 2024 (МИА) - Поради уличен дефект на цевка со пречник од 400 милиметри на улицата „1670“ во Нов...

Image