• петок, 24 март 2023
Ковачевски за МИА: Не сум дојден да убедувам некого за нешто, сите имаат одговорност за одлуките што се носат

Ковачевски за МИА: Не сум дојден да убедувам некого за нешто, сите имаат одговорност за одлуките што се носат

Охрид, 18 март 2023 (МИА)

Белград и Приштина да се охрабрат за успех на дијалогот во интерес на нивните народи, порача Борел за МИА

Белград и Приштина да се охрабрат за успех на дијалогот во интерес на нивните народи, порача Борел за МИА

Скопје, 16 март 2023 (МИА) -...

Стјуарт Пич за МИА: Владата треба да покаже дека се справува со корупцијата

Стјуарт Пич за МИА: Владата треба да покаже дека се справува со корупцијата

Скопје, 10 март 2023 (МИА) - Граѓаните на Северна Македонија ја перцепираат корупцијата како еден од...

Ларсон Џаин за МИА: ЕУ јасно кажа владеењето на правото да биде во центарот на реформската агенда

Ларсон Џаин за МИА: ЕУ јасно кажа владеењето на правото да биде во центарот на реформската агенда

Скопје, 9 март 2023 (МИА) - Европската Унија јасно кажа владеењето на правото да биде во центарот на...

Пачкова за МИА: Прашањето на родовата еднаквост не е црно-бело, бинарниот пристап создава стеротипи, кои водат во дискриминација

Пачкова за МИА: Прашањето на родовата еднаквост не е црно-бело, бинарниот пристап создава стеротипи, кои водат во дискриминација

Скопје, 8 март 2023 (МИА) - Интерпарламентарно тело за родова еднаквост со фокус на унапредување на...

Шутиноски за МИА: На 10 мај стартува домашната берза на електрична енергија, очекуваме да биде ликвидна од првиот ден

Шутиноски за МИА: На 10 мај стартува домашната берза на електрична енергија, очекуваме да биде ликвидна од првиот ден

Скопје, 28 февруари 2023 (МИА)

Д-р Даниела Настеска за МИА: Сакам да работам на претворање на плурипотентни клетки во создавачи на инсулин

Д-р Даниела Настеска за МИА: Сакам да работам на претворање на плурипотентни клетки во создавачи на инсулин

Скопје, 25 февруари 2023 (МИА) - Д-р Даниела Настеска, е жена...

Серафимовски за МИА: Неконтролираната дисперзија доведе до пад на квалитетот на високото образование

Серафимовски за МИА: Неконтролираната дисперзија доведе до пад на квалитетот на високото образование

Скопје, 3 септември 2022 (МИА) - Најголемото и нагло паѓање на квалитетот на високото образование е нап...

Рестрикции на струја нема да има, навреме ќе бидат завршени и процедурите за парно греење, вели Ковачевски

Рестрикции на струја нема да има, навреме ќе бидат завршени и процедурите за парно греење, вели Ковачевски

Скопје, 13 јули 2022 (МИА) - Рестрикции на струја нема да има, а навреме ќе бидат завршени и сите поста...

Мариа Шмид за МИА: Импресионирана сум како Северна Македонија придонесува за регионалната стабилност и безбедност

Мариа Шмид за МИА: Импресионирана сум како Северна Македонија придонесува за регионалната стабилност и безбедност

Скопје, 19 јуни 2022 (МИА) - Регионалната соработка е во срцето на нашиот пристап кон безбедноста во ОБ...

Грлиќ - Радман за МИА: Да се почне со преговори, па останатите отворени прашања да се решаваат паралелно

Грлиќ - Радман за МИА: Да се почне со преговори, па останатите отворени прашања да се решаваат паралелно

Скопје, 18 јуни 2022 (МИА) - Северна Македонија е подготвена, сите услови се подготвени да се почнат пр...

Каров за МИА: „1000 години сведок на Светлината“ е филм за љубовта, постоењето, духовната преобразба

Каров за МИА: „1000 години сведок на Светлината“ е филм за љубовта, постоењето, духовната преобразба

Скопје, 27 март 2022 (МИА) - „1000 години сведок на Светлината“ е документарен филм за Бигорскиот манас...

Батак за МИА: Инвестираме 7,5 милиони евра во обнова на пистата на Скопскиот аеродром

Батак за МИА: Инвестираме 7,5 милиони евра во обнова на пистата на Скопскиот аеродром

Скопје, 19 март 2022 (МИА) - Со инвестиција од 7,5 милиони евра ќе биде обновена пистата на Меѓународни...

Сали за МИА: Сè додека не сме доволно имунизирани, не може да се зборува за целосно укинување на ковид-мерките

Сали за МИА: Сè додека не сме доволно имунизирани, не може да се зборува за целосно укинување на ковид-мерките

Скопје, 15 март 2022 (МИА) – Пред две недели вршевме анализа на терен со серолошка анализа, која ни пок...

Џанг Ѕуо за МИА: Спорот мора да се реши со дијалог, ги охрабруваме Русија и Украина на директни преговори

Џанг Ѕуо за МИА: Спорот мора да се реши со дијалог, ги охрабруваме Русија и Украина на директни преговори

Скопје, 12 март 2022 (МИА) - Споровите мора да ги решаваме со мирни средства преку дијалог и преговори....

Image

Миа мрежа