• среда, 22 мај 2024
НАТО Младински самит 2024 „Обликување на вашето утре“ 

НАТО Младински самит 2024 „Обликување на вашето утре“ 

Брисел, 13 мај 2024 (МИА) - Генералниот секретар на Северноатлантската алијанса, Јенс Столтенберг де...

Столтенберг во дводневна посета на Германија 

Столтенберг во дводневна посета на Германија 

Брисел, 25 април 2024 (МИА) - Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска и утре ќе прест...

Столтенберг: НАТО помогна во ширењето на мирот, демократијата и просперитетот низ Европа 

Столтенберг: НАТО помогна во ширењето на мирот, демократијата и просперитетот низ Европа 

Брисел, 4 април 2024 (МИА) - Вашингтонскиот договор со кој пред 75 години е формиран НАТО има само 1...

Столтенберг: На Украина и треба попредвидлива и поробусна поддршка (ДПЛ)

Столтенберг: На Украина и треба попредвидлива и поробусна поддршка (ДПЛ)

Брисел, 3 април 2024 (МИА) - Потребна ни е рамка за поддршка на Украина, која ќе биде попредвидлива...

Столтенберг: На Украина и треба попредвидлива и поробусна поддршка 

Столтенберг: На Украина и треба попредвидлива и поробусна поддршка 

Брисел, 3 април 2024 (МИА) - Потребна ни е рамка за поддршка на Украина, која ќе биде попредвидлива...

Столтенберг заминува на турнеја низ јужниот Кавказ

Столтенберг заминува на турнеја низ јужниот Кавказ

Брисел, 17 март 2024 (МИА) – Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг од денеска со вторник ќе...

Столтенберг: Светот стана поопасен, но НАТО стана посилен 

Столтенберг: Светот стана поопасен, но НАТО стана посилен 

Брисел, 14 март 2024 (МИА) - Рускиот претседател Владимир Путин започна војна обидувајќи се да ја за...

Столтенберг: Организирањето на руските претседателски избори на окупираните територии во Украина е незаконско 

Столтенберг: Организирањето на руските претседателски избори на окупираните територии во Украина е незаконско 

Брисел, 14 март 2024 (МИА) - Обидите на Русија да организира избори на окупираните територии во Укра...

Столтенберг: На 8 Март им оддаваме почит на сите жени кои го обликуваа и зајакнаа НАТО 

Столтенберг: На 8 Март им оддаваме почит на сите жени кои го обликуваа и зајакнаа НАТО 

Брисел, 8 март 2024 (МИА) – Премногу често и на многу места, жените се соочуваат со нееднаквост и не...

Столтенберг: Наместо да и ја затвори вратата на НАТО, Путин ја приближи Украина до Алијансата

Столтенберг: Наместо да и ја затвори вратата на НАТО, Путин ја приближи Украина до Алијансата

Брисел, 24 февруари 2024 (МИА) - Денеска кога одбележуваме две години откако руските тенкови навлего...

Столтенберг: НАТО е подготвен да ги заштити сите сојузници 

Столтенберг: НАТО е подготвен да ги заштити сите сојузници 

Брисел, 15 февруари 2023 (МИА) - Мирот никогаш не можеме да го земеме здраво за готово, но не гледам...

Столтенберг: Сугестијата дека НАТО нема да ги брани сите сојузници ја поткопува безбедноста на сите 

Столтенберг: Сугестијата дека НАТО нема да ги брани сите сојузници ја поткопува безбедноста на сите 

Брисел, 15 февруари 2023 (МИА) - Членот 5 од Договорот од НАТО, кој предвидува дека напад врз еден с...

Столтенберг во неколкудневна посета на САД 

Столтенберг во неколкудневна посета на САД 

Брисел, 27 јануари 2024 (МИА) - Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг денеска ќе отпатува в...

Столтенберг: Западниот Балкан е од стратешка важност за НАТО 

Столтенберг: Западниот Балкан е од стратешка важност за НАТО 

Брисел, 26 јануари 2024 (МИА) – Западниот Балкан има стратешка важност за НАТО и затоа Алијансата е...

Столтенберг ќе учествува на Светскиот економски форум во Давос 

Столтенберг ќе учествува на Светскиот економски форум во Давос 

Брисел, 15 јануари 2024 (МИА) - Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг од денеска до среда ќ...

Image

Остани поврзан