• вторник, 16 јули 2024
Словенечкиот парламент го одобри признавањето на Палестина

Словенечкиот парламент го одобри признавањето на Палестина

Љубљана, 5 јуни 2024 (МИА) - Словенечкиот парламент синоќа го одобри признавањето на независна палес...

Словенечкиот парламент денеска, без гласање,  ќе расправа за признавање на Палестина

Словенечкиот парламент денеска, без гласање, ќе расправа за признавање на Палестина

Љубаљана, 4 јуни 2024 (МИА) - Парламентот на Словенија денеска на итна седница ќе расправа за владин...

Опозицијата во Словенија го спречи Собранието да гласа за признавање на државата Палестина

Опозицијата во Словенија го спречи Собранието да гласа за признавање на државата Палестина

Љубљана, 3 јуни 2024 (МИА) - Конзервативната опозиција во Словенија поднесе предлог за спречување на...

 Словенечката влада го испрати до Парламентот предлогот за признавање на Палестина

 Словенечката влада го испрати до Парламентот предлогот за признавање на Палестина

Љибљана, 30 мај 2024 (МИА) - Словенечката влада го усвои предлогот за признавање на државата Палести...

Словенија ќе ја признае палестинската држава

Словенија ќе ја признае палестинската држава

Љубљана, 30 мај 2024 (МИА) - Словенечкиот премиер, Роберт Голоб најави дека неговата земја денеска ќ...

Данскиот парламент го отфрли предлогот за признавање на палестинска држава

Данскиот парламент го отфрли предлогот за признавање на палестинска држава

Копенхаген, 28 мај 2024 (МИА) - Данскиот парламент денеска го отфрли предлог-законот за признавање н...

И Ирска денеска ја призна Палестина, по Шпанија и Норвешка

И Ирска денеска ја призна Палестина, по Шпанија и Норвешка

Даблин, 28 мај 2024 (МИА) - Ирска денеска официјално ја призна државата Палестина, откако одлуката б...

Во Норвешка стапува на сила признавањето на Палестина како држава

Во Норвешка стапува на сила признавањето на Палестина како држава

Осло, 28 мај 2024 (МИА) - Во Норвешка денеска официјално стапува на сила признавањето на независната...

Хоџај: На Шпанија и другите европски земји не им служи на чест да бидат „во ист брод со Русија“ во однос на Косово

Хоџај: На Шпанија и другите европски земји не им служи на чест да бидат „во ист брод со Русија“ во однос на Косово

Приштина, 25 мај 2024 (МИА) – Поранешниот министер за надворешни работи на Косово, Енвер Хоџај го на...

Белгија засега се воздржува од признавање на палестинска држава

Белгија засега се воздржува од признавање на палестинска држава

Брисел, 22 мај 2024 (МИА) - Белгиската влада денеска расправаше за признавање на палестинска држава,...

Во Србија Сојузот на Југословени бараат признавање како национално малцинство

Во Србија Сојузот на Југословени бараат признавање како национално малцинство

Белград, 22 мај 2024 (МИА) - Организациите собрани околу Сојузот на Југословените денеска најавија д...

Сежурне: Условите Франција официјално да ја признае Палестина како држава се уште не се исполнети

Сежурне: Условите Франција официјално да ја признае Палестина како држава се уште не се исполнети

Париз, 22 мај 2024 (МИА) - Условите за официјално признавање на Палестина како држава се уште не се...

Речиси три четвртини од земјите во светот ја признаа државата Палестина

Речиси три четвртини од земјите во светот ја признаа државата Палестина

Њујорк, 22 мај 2024 (МИА) - Речиси три четвртини од земјите во светот ја признаа државата Палестина,...

Словенија ќе ја признае палестинската држава до средината на јуни

Словенија ќе ја признае палестинската држава до средината на јуни

Љубљана, 9 мај 2024 (МИА) - Словенечката влада денеска започна постапка за признавање на државата Па...

Борел: Израел ќе престане да фрла бомби само ако ги нема

Борел: Израел ќе престане да фрла бомби само ако ги нема

Брисел, 9 мај 2024 (МИА) - Единствениот начин Израел да не фрла бомби е да ги нема, изјави високиот...

Image

Остани поврзан