• вторник, 25 јуни 2024
За придобивки од Планот за раст интеррегионална соработка и отстранување на бариерите за размена

За придобивки од Планот за раст интеррегионална соработка и отстранување на бариерите за размена

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) -  Со целосно функционални зелени коридори на сите граничните премин...

Прес-конференција на Стопанска комора за Планот за раст на Западен Балкан (во живо)

Прес-конференција на Стопанска комора за Планот за раст на Западен Балкан (во живо)

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Прес-конференција на Стопанската комора на Северна Македонија на тема „...

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Маричиќ од Котор: Европеизацијата на државата со Планот за раст мора да продолжи за просперитет на секој граѓанин

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Како носечки ресори во Владата на Северна Македонија за Планот за раст,...

Лидерите на регионот, ЕУ и САД на Самитот за планот за раст за Западен Балкан на 16 мај во Котор

Лидерите на регионот, ЕУ и САД на Самитот за планот за раст за Западен Балкан на 16 мај во Котор

Котор, 11 мај 2024 (МИА) - Црна Гора следната недела ќе ги собере лидерите на Западен Балкан и претс...

Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан усвоен во конечна фаза 

Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан усвоен во конечна фаза 

Брисел, 7 мај 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска во последна инстанца ја одобри Регулативата за форм...

Маричиќ: До крајот на месецот конечната верзија на реформската агенда до ЕК, првата исплата на средства од Планот за раст во септември

Маричиќ: До крајот на месецот конечната верзија на реформската агенда до ЕК, првата исплата на средства од Планот за раст во септември

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Имаме сериозна намера и подготвени сме да ги извлечеме најдобрите прид...

Вархеји: Благодарност до ЕП за усвојувањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан, веднаш го ставивме во функција  

Вархеји: Благодарност до ЕП за усвојувањето на Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан, веднаш го ставивме во функција  

Брисел, 25 април 2024 (МИА) – Еврокомесарот за проширување и соседска политика Оливер Вархеји денеск...

Пицула: Чекалницата за прием на нови членки е целосно полна, мора да поработиме на проширувањето 

Пицула: Чекалницата за прием на нови членки е целосно полна, мора да поработиме на проширувањето 

Брисел, 23 април 2024 (МИА) - Секогаш го поттикнуваме проширувањето и веруваме дека приемот на земји...

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Планот за раст за Западен Балкан - можност за раст на компаниите, мобилност на младите, вклучување во дититални иновации и медицински набавки

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Бесплатна Интернет мрежа на јавни простор...

Владата ја усвои Нацрт Реформската агенда 2024-2027 за Планот за раст за земјите од Западен Балкан

Владата ја усвои Нацрт Реформската агенда 2024-2027 за Планот за раст за земјите од Западен Балкан

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Владата на денешната седница ја разгледа и усвои и Информацијата од Се...

Маричиќ: Планот за раст ни дава дополнителна сила и мотивација да не се откажуваме од европската иднина

Маричиќ: Планот за раст ни дава дополнителна сила и мотивација да не се откажуваме од европската иднина

Скопје, 6 април 2024 (МИА) - Планот за раст ни дава дополнителна сила и мотивација да не се откажува...

Вархеји: Исплатата на првите средства од Планот за раст на Западен Балкан е можна пред летните одмори 

Вархеји: Исплатата на првите средства од Планот за раст на Западен Балкан е можна пред летните одмори 

Брисел, 5 април 2024 (МИА) - Планот за раст на Западен Балкан вклучува...

Советот на ЕУ доби мандат за преговори со ЕП за Регулативата за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Советот на ЕУ доби мандат за преговори со ЕП за Регулативата за Механизмот за реформи и раст на Западниот Балкан 

Брисел, 6 март 2024 (МИА) - Комитетот на постојани претставници на земјите членки на ЕУ (Корепер) де...

Лидерите од Западен Балкан усвоија заедничка изјава за соработка за Планот за раст

Лидерите од Западен Балкан усвоија заедничка изјава за соработка за Планот за раст

Тирана, 29 февруари 2024 (МИА) - Лидерите од Западен Балкан усвоија заедничка изјава на Конференција...

ЕУ да најде подобар начин за заштита на средствата наменети за Западниот Балкан со Планот на раст, препорачува Европскиот суд на ревизори

ЕУ да најде подобар начин за заштита на средствата наменети за Западниот Балкан со Планот на раст, препорачува Европскиот суд на ревизори

Брисел, 7 февруари 2024 (МИА) - Европската Унија треба да најде начини за подобра заштита на средств...

Image

Остани поврзан