• вторник, 25 јуни 2024
Распишан повик за мерка 3 од ИПАРД 3 програмата

Распишан повик за мерка 3 од ИПАРД 3 програмата

Скопје, 13 април 2024 (МИА) - Стартува повикот за мерката 3 од новата ИПАРД 3 програма, со вкупен бу...

Бачовски: На крајот на годинава ќе имаме искористеност на ИПАРД еднаква на некои членки на ЕУ

Бачовски: На крајот на годинава ќе имаме искористеност на ИПАРД еднаква на некои членки на ЕУ

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) - Во овој момент со сигурност можам да кажам дека успеавме за многу кр...

Маричиќ: Формирање централна ИПА агенција за успешна реализација на проектите по моделот на ИПАРД

Маричиќ: Формирање централна ИПА агенција за успешна реализација на проектите по моделот на ИПАРД

Скопје, 30 ноември 2023 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ вели дека треба да с...

Николовски: Со првиот повик од ИПАРД 3 програмата го срушивме рекордот на интерес кај земјоделците

Николовски: Со првиот повик од ИПАРД 3 програмата го срушивме рекордот на интерес кај земјоделците

Битола, 25 ноември 2023 (МИА) - Со првиот повик од ИПАРД 3 програмата кој заврши на 30 октомври, го...

Реакција на Трипуновски на прес-конференцијата на Лолита Ристова

Реакција на Трипуновски на прес-конференцијата на Лолита Ристова

Скопје, 22 октомври 2023 Неколку вистини од кои СДС бега, а е главниот виновник за катастроф...

Ристова: Со членство во ЕУ на македонските земјоделци и стопанственици ќе им обезбедиме пристап до единствениот европски пазар

Ристова: Со членство во ЕУ на македонските земјоделци и стопанственици ќе им обезбедиме пристап до единствениот европски пазар

Скопје, 22 октомври 2023  Земјоделство е една од најзначајните македонски гранки, кои С...

МЗШВ: Општините да овозможат навремено обезбедување на потребните документи за ИПАРД апликантите

МЗШВ: Општините да овозможат навремено обезбедување на потребните документи за ИПАРД апликантите

Скопје, 16 октомври 2023 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) п...

МЗШВ: Рокот за аплицирање по првиот јавен повик од новата ИПАРД 3 програма за мерките 1 и 7 продолжен до 30 октомври 

МЗШВ: Рокот за аплицирање по првиот јавен повик од новата ИПАРД 3 програма за мерките 1 и 7 продолжен до 30 октомври 

Скопје, 13 октомври 2023 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство информир...

Финансиска спогодба за ИПАРД 3, се прошируваат можностите за инвестирање во земјоделството

Финансиска спогодба за ИПАРД 3, се прошируваат можностите за инвестирање во земјоделството

Скопје, 2 октомври 2023 (МИА) - Деведест и седум милиони евра европски неповратни средства ќе бидат...

Потпишување на финансиската спогодба за ИПАРД 3

Потпишување на финансиската спогодба за ИПАРД 3

Скопје, 2 октомври 2023 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи официјалниот настан за потпишување на...

Маричиќ: Следната ИПАРД програма македонските земјоделци треба да ја користат како граѓани на држава членка на ЕУ 

Маричиќ: Следната ИПАРД програма македонските земјоделци треба да ја користат како граѓани на држава членка на ЕУ 

Скопје, 15 септември 2023 (МИА) - Вицепремиерот Маричиќ денеска е во работна посета на Прилеп, каде...

Можностите и критериумите за користење средства од ИПАРД 3 претставени пред стружани

Можностите и критериумите за користење средства од ИПАРД 3 претставени пред стружани

Струга, 13 септември 2023 (МИА) - Стопанственици, бизнисмени, земјоделц...

Од Куманово и Илинден почна информативнта кампања „ИПАРД 3 - нови можности за македонското земјоделство“

Од Куманово и Илинден почна информативнта кампања „ИПАРД 3 - нови можности за македонското земјоделство“

Скопје, 12 септември 2023 (МИА) - Од Куманово и Илинден почна Инфорамтивната тернска кампања за през...

Димковски: Земјава прва во регионот почнува со ИПАРД 3 програмата

Димковски: Земјава прва во регионот почнува со ИПАРД 3 програмата

Скопје, 10 септември 2023  Почитувани граѓани, почитувани медиуми, Политиките н...

ИПАРД 3 новини - авансна исплата до 50 отсто од поддршката веднаш по потпишување на договорот

ИПАРД 3 новини - авансна исплата до 50 отсто од поддршката веднаш по потпишување на договорот

Скопје, 9 септември 2023 (МИА) - Министертсвото за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) п...

Image

Остани поврзан