• среда, 19 јуни 2024
Апасиев за МИА: Што повеќе левичарски пратеници во Собранието, тоа поголема гаранција дека нема да има Бугари во Уставот

Апасиев за МИА: Што повеќе левичарски пратеници во Собранието, тоа поголема гаранција дека нема да има Бугари во Уставот

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Левица очекува двојно да го зголеми резултат...

Ванковска за МИА: Прво е раскинување на договорот со Бугарија, а потоа отворање дебата за комплетно нов Устав

Ванковска за МИА: Прво е раскинување на договорот со Бугарија, а потоа отворање дебата за комплетно нов Устав

Скопје, 8 април 2024 (МИА) – Рамковниот си ја заврши својата работа, ак...

Лидиа Ел Кури за МИА: Постојат повеќе црвени знаменца кои укажуваат дали говорот на омраза го креира човек или АИ

Лидиа Ел Кури за МИА: Постојат повеќе црвени знаменца кои укажуваат дали говорот на омраза го креира човек или АИ

Скопје, 2 март 2024 (МИА) - Во речиси половина свет или 74 држави, меѓу...

Тошковски за МИА: Очекувам да стигнеме до три илјади пасоши на ден 

Тошковски за МИА: Очекувам да стигнеме до три илјади пасоши на ден 

Скопје, 27 февруари 2024 (МИА) - Гледаме да дојдеме на некоја максималн...

Гир за МИА: Постои празнина во Кривичниот законик, која приоритетно треба да се затвори

Гир за МИА: Постои празнина во Кривичниот законик, која приоритетно треба да се затвори

Скопје, 12 јануари 2024 (МИА) - Евроамбасадорот Дејвид Гир во интервју...

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Насилството, кое остава видливи траги,...

Валис за МИА:  Граѓаните под ударот на дезинформации почнуваат да се сомневаат и во веродостојните извори

Валис за МИА: Граѓаните под ударот на дезинформации почнуваат да се сомневаат и во веродостојните извори

Скопје, 22 октомври 2023 (МИА) - Дезинформациите и кризите се во меѓуза...

Вујчиќ за МИА: Политички консензус и подеднаква вклученост на сите чинители - темел за успешност во преговорите со ЕУ

Вујчиќ за МИА: Политички консензус и подеднаква вклученост на сите чинители - темел за успешност во преговорите со ЕУ

Скопје, 23 јули 2023 (МИА) - Политичкиот консензус и подеднаква вклучен...

Вујчиќ за МИА: Темелот за успешноста на преговорите со ЕУ е политичкиот консензус

Вујчиќ за МИА: Темелот за успешноста на преговорите со ЕУ е политичкиот консензус

Скопје, 22 јули 2023 (МИА) - Темелот за успешноста на преговорите со Ев...

Гир за МИА: Билатералните прашања во текот на преговорите ќе останат зад вас, останува да се посветите на реформите

Гир за МИА: Билатералните прашања во текот на преговорите ќе останат зад вас, останува да се посветите на реформите

Скопје, 15 јули 2023 (МИА) - Мојот личен став и мислам дека тоа е и ста...

Гир за МИА: Доколку се спроведат уставните измени, следниот чекор е автоматски, без можност за вето и дополнителни одлуки

Гир за МИА: Доколку се спроведат уставните измени, следниот чекор е автоматски, без можност за вето и дополнителни одлуки

Скопје, 14 јули 2023 (МИА) - Доколку се спроведат уставните измени, тог...

Mајсторовиќ за МИА: Ако ЕУ прифати да одлучува со мнозинство, не би се соочувале со националистички позиции кои го стопираат проширувањето

Mајсторовиќ за МИА: Ако ЕУ прифати да одлучува со мнозинство, не би се соочувале со националистички позиции кои го стопираат проширувањето

Скопје, 18 јуни 2023 (МИА) - Доколку се прифати иницијативата на седум...

Мајсторовиќ за МИА: Северна Македонија и Албанија имаат голема шанса да го ревитализираат проширувањето на ЕУ

Мајсторовиќ за МИА: Северна Македонија и Албанија имаат голема шанса да го ревитализираат проширувањето на ЕУ

Струга, 17 јуни 2023 (МИА) - Северна Македонија и Албанија имаат голема шанса да го ревитализираат п...

Амирбајов за МИА: Потенцијалот за економска соработка сè уште не е искористен, иако имаме многу можности

Амирбајов за МИА: Потенцијалот за економска соработка сè уште не е искористен, иако имаме многу можности

Скопје, 11 јуни 2023 (МИА) – Потенцијалот за економска соработка помеѓу...

Маричиќ за МИА: Очекуваме летово извештаите за скринингот да се најдат пред Советот на министри на ЕУ

Маричиќ за МИА: Очекуваме летово извештаите за скринингот да се најдат пред Советот на министри на ЕУ

Скопје, 10 јуни 2023 (МИА) - Вицепремиерот за европски прашања и главен преговарач со ЕУ Бојан Марич...

Image

Остани поврзан