Nëse jeni duke kërkuar vakt të lehtë, të shëndetshëm dhe të shijshëm që përgatitet në vetëm disa minuta — kjo recetë është zgjedhja e duhur për ju! Tortilat me perime dhe sardele janë kombinimi perfekt i freskisë dhe vlerave ushqyese, ideale për drekë në punë ose një darkë të shpejtë në shtëpi.
Përbërësit:
4 tortila gruri të mesme
1 avokado e pjekur dhe i butë
2 lugë salcë kosi
1 thelb hudhër
½ lëng limoni
kripë sipas shijes
1 lugë vaj ulliri
1 kastravec i freskët
1 spec i kuq
majdanoz
disa gjethe marule
1 kuti sardele në vaj ulliri (rreth 100 g)
Përgatitja:
Përgatitni kremin me avokado, qëroni avokadon dhe vendoseni në një enë. Shtoni lëngun e limonit të shtrydhur, hudhrën e shtypur, vajin e ullirit dhe pak kripë. Përziejini mirë me pirun ose me blender dore derisa të përftoni një krem të butë, pastaj shtoni akën e thartë dhe përziejini. Priteni kastravecin në rrathë të hollë, specin në shirita të hollë dhe sallatën jeshile në gjethe të vogla ose copa të imëta. Para se t'i servoni, ngrohni shkurt tortillat në një tigan të thatë - kjo do t'i bëjë ato më të buta dhe më të lehta për t'u mbështjellë. Shpërndani një shtresë kremi me avokado në secilën tortillë, renditni perimet e freskëta dhe shtoni disa copa sardelesh dhe disa gjethe majdanozi sipër. Mbështillni tortillën në formë të rrollatit dhe servirini menjëherë.
Foto: Freepik