Nëse dëshironi diçka të ëmbël, kremoze dhe që përgatitet brenda pak minutash, kjo tiramisu e shpejtë në gotë është zgjedhja perfekte, pa pjekje, pa ndërlikime - vetëm disa përbërës dhe pak kohë për kënaqësi të vërtetë.
Përbërësit:
150 ml kafe e zezë
1 lugë sheqer
200 gramë pishkota
Kremi:
150 gramë djathë maskarpone
100 ml krem pana (i ftohtë)
40 gramë sheqer pluhur
1 sheqer vanilje ose disa pika ekstrakt vaniljeje
Për dekorim:
kakao pluhur
kokrra kafeje
Përgatitja:
Shtoni sheqerin në kafenë e përgatitur, pastaj lëreni të ftohet. Në një enë të thellë, rrihni kremin e ëmbël të ftohtë me mikser derisa të bëhet i fortë. Në një enë tjetër, përzieni maskarponen me sheqerin pluhur dhe sheqerin e vaniljes derisa të përfton krem të lëmuar. Shtoni gradualisht kremin e rrahur në maskarpone, duke e përzier me kujdes me një shpatull ose me shpejtësinë më të ulët të mikserit. Nëse dëshironi shije më të pasur, shtoni pak rum ose liker Amaretto dhe përzieni lehtë. Ruajeni kremin në frigorifer për të paktën 30 minuta para se ta përdorni. Thyejini biskotat në copa më të vogla në mënyrë që të mund të renditen në fund të gotës në të cilën do ta servirni ëmbëlsirën. Zhytini ato shkurt në kafenë e përgatitur. Renditni disa nga biskotat e zhytura në fund të gotës, pastaj përdorni qese për ëmbëlsira ose lugë për të aplikuar kremin. Përsëriteni procedurën derisa ta mbushni gotën. Servireni me kakao pluhur dhe disa kokrra kafeje sipër. Vendosni kakaon pak para servirjes në mënyrë që të qëndrojë e thatë dhe të duket bukur.
Foto: Freepik