Një role e shkëlqyer
Përbërësit:
500 gram kore byreku
400 gram kërpudha
200 gram presh
200 gram keçap
4 lugë gjelle mustardë
0.5 dl vaj për skuqjen e preshit
1 gotë ujë me gaz,
kripë, piper, bimë të thata, rigon, borzilok
Përgatitja:
Prisni imët preshin dhe kërpudhat. Skuqni preshin në vaj, pastaj shtoni kërpudhat. Lërini të ziejnë ngadalë së bashku për rreth dhjetë deri në pesëmbëdhjetë minuta. Shtoni kripë, piper dhe erëza të thata. Ndani koret në dy pjesë. Shtoni pak vaj dhe kripë në ujin me gaz. Vendosni një kore në sipërfaqen e punës, spërkateni me ujë dhe vaj, pastaj vendosni koren e dytë dhe spërkateni përsëri, vendosni koren e tretë dhe lyejeni me mustardë, hidhni rigon dhe borzilok. Vendosni koren e katërt, spërkateni dhe lyejeni me keçap. Spërkatni koren e pestë dhe shtoni një të katërtën e kërpudhave dhe preshit. Koreja e gjashtë spërkatet dhe lyhet me një kombinim mustarde, keçap dhe erëzash... koreja e shtatë me kërpudhat dhe preshin. Përsëriteni të njëjtën procedurë me koret e mbetura. Piqeni në furrë të parangrohur për rreth njëzet minuta... dhe mundësisht shërbejeni të ngrohtë.