• сабота, 06 декември 2025
Malixhano

Ka shumë receta për këtë salcë të shijshme me patëllxhan, e cila shërbehet si parahaje me bukë, por shtohet edhe si një nga sallatat në pjatën kryesore.

Përbërësit:

4 patëllxhanë mesatarë

200 gram djathë feta

4-5 thelpinj hudhër

50 ml vaj ulliri

50-60 gram arra të grira imët

1 lugë lëng limoni

majdanoz

kripë dhe piper sipas dëshirës

Përgatitja:

Piqni patëllxhanët në furrë, kur të jenë ftohur pak, qëroni dhe grijini. Shtypni hudhrën dhe djathin, shtoni arrat dhe patëllxhanët e grirë, shtoni kripë, pak piper dhe lëng limoni dhe hidhni vajin e nxehtë sipër derisa të ziejë (nuk duhet të ziejë). Patëllxhanët thjesht thithin yndyrën dhe bëhen jashtëzakonisht të shishëm. Hidhni edhe majdanoz.

 

 

Foto: Freepik

Тагови

Остани поврзан