Ka shumë receta për këtë salcë të shijshme me patëllxhan, e cila shërbehet si parahaje me bukë, por shtohet edhe si një nga sallatat në pjatën kryesore.
Përbërësit:
4 patëllxhanë mesatarë
200 gram djathë feta
4-5 thelpinj hudhër
50 ml vaj ulliri
50-60 gram arra të grira imët
1 lugë lëng limoni
majdanoz
kripë dhe piper sipas dëshirës
Përgatitja:
Piqni patëllxhanët në furrë, kur të jenë ftohur pak, qëroni dhe grijini. Shtypni hudhrën dhe djathin, shtoni arrat dhe patëllxhanët e grirë, shtoni kripë, pak piper dhe lëng limoni dhe hidhni vajin e nxehtë sipër derisa të ziejë (nuk duhet të ziejë). Patëllxhanët thjesht thithin yndyrën dhe bëhen jashtëzakonisht të shishëm. Hidhni edhe majdanoz.
Foto: Freepik