Kjo është si pite me lulelakër, e hollë, e shijshme dhe dekorative.
Përbërësit:
1 kg lulelakër
3 vezë
300 gram ajkë
kripë
piper i bluar
parmixhano
200 gram djathë i grirë
vaj
Përgatitja:
Pastroni, lani dhe copëtoni lulelakrën në copa të vogla. Hidhini në ujë të valë për rreth 10 minuta që të zbuten. Rrihni vezët me dorë, i rregulloni me kripë dhe piper të zi, shtoni ajkën dhe përziejini mirë. Nëse është shumë i trashë, shtoni pak qumësht. Hiqeni lulelakrën nga uji dhe hidhni salcën në një enë të lyer me yndyrë. Renditni me bollëk me djathë parmixhano dhe vendosni djathin e grirë sipër. Piqeni në furrë të parangrohur derisa të marrë ngjyrë të artë, rreth gjysmë ore. Mund të jetë parahaje e ftohtë ose e ngrohtë ose pjatë kryesore me sallatë.
Foto: Freepik