• петок, 05 декември 2025
Krem-supë me me brokoli dhe lulelakër

Një supë e lehtë, ushqyese dhe jashtëzakonisht kremoze që kombinon në mënyrë të përkryer shijet e brokolit dhe lulelakrës. Është ideale për një drekë të lehtë ose parahajevqë do të ngrohë çdo familje.

Përbërësit e nevojshëm:

1 kokë e vogël lulelakër

1 kokë e vogël brokoli (ruani pak nga brokoli dhe hidhni sipër supës së përfunduar)

disa perime për supë (majdanoz, selino, karrotë)

1 lugë erëza të thata

Kripë dhe piper - sipas shijes

1 dl qumësht

1 dl krem ​​neutral

Përgatitja:

Pastroni lulelakrën dhe brokolin dhe ndajini në lule më të vogla. Ziejini së bashku me perimet e supës në rreth 1 litër ujë, me pak kripë. Ziejini për rreth 30 minuta, derisa perimet të zbuten.

Lini mënjanë rreth 8 dl nga uji në të cilin u zien perimet dhe kullojini në një enë tjetër. Grijeni brokolin, lulelakrën dhe pak karrotë dhe përziejini derisa të bëhen një pure e imët. Kthejeni purenë në ujin e kulluar, shtoni qumësht dhe, nëse është e nevojshme, pak më shumë ujë (gjithsej rreth 1.2 l supë). Shtoni erëza të thata, kripë dhe piper sipas dëshirës dhe lëreni të ziejë pak. Në fund, trasheni supën duke shtuar krem ​​neutral. Lëreni të qëndrojë për disa minuta para se ta servirni - kjo do ta bëjë edhe më kremoze.

 

Foto: Freepik

Тагови

Остани поврзан