Krem-supë me me brokoli dhe lulelakër
Një supë e lehtë, ushqyese dhe jashtëzakonisht kremoze që kombinon në mënyrë të përkryer shijet e brokolit dhe lulelakrës. Është ideale për një drekë të lehtë ose parahajevqë do të ngrohë çdo familje.
Përbërësit e nevojshëm:
1 kokë e vogël lulelakër
1 kokë e vogël brokoli (ruani pak nga brokoli dhe hidhni sipër supës së përfunduar)
disa perime për supë (majdanoz, selino, karrotë)
1 lugë erëza të thata
Kripë dhe piper - sipas shijes
1 dl qumësht
1 dl krem neutral
Përgatitja:
Pastroni lulelakrën dhe brokolin dhe ndajini në lule më të vogla. Ziejini së bashku me perimet e supës në rreth 1 litër ujë, me pak kripë. Ziejini për rreth 30 minuta, derisa perimet të zbuten.
Lini mënjanë rreth 8 dl nga uji në të cilin u zien perimet dhe kullojini në një enë tjetër. Grijeni brokolin, lulelakrën dhe pak karrotë dhe përziejini derisa të bëhen një pure e imët. Kthejeni purenë në ujin e kulluar, shtoni qumësht dhe, nëse është e nevojshme, pak më shumë ujë (gjithsej rreth 1.2 l supë). Shtoni erëza të thata, kripë dhe piper sipas dëshirës dhe lëreni të ziejë pak. Në fund, trasheni supën duke shtuar krem neutral. Lëreni të qëndrojë për disa minuta para se ta servirni - kjo do ta bëjë edhe më kremoze.
Foto: Freepik