Jufka me lakër të gjelbërt dhe kërpudha
Me pak kalori dhe jashtëzakonisht të shijshme
Përbërësit:
500 gramë jufka
200 gram kërpudha
1 tufë mesatare me lakër të gjelbërt
150 gram djath i freskët me pak yndyrë (mund të përdoret edhe ajkë neutrale)
1-2 lugë erëza të thata
pak spec
pak majdanoz i tharë
1 thelb hudhër
3 cm presh
2 lugë gjelle vaj
Përgatitja:
Priteni lakrën e gjelbërt në shirita dhe ziejeni. Pritini kërpudhat në shirita. Filloni duke i gatuar jufkat, dhe në të njëjtën kohë me zierjen e ngadaltë, sepse koha do të jetë pikërisht ajo që ju përshtatet. Grimconi preshin dhe skuqeni në vaj, shtoni kërpudhat e prera, pastaj hidhni perime të thata, mbulojini dhe lërini të ziejnë ngadalë derisa lëngu që kanë lëshuar të avullojë. Shtoni lakrën e gjelbërt, hudhrën e shtypur dhe piperin dhe skuqini për një minutë tjetër, në mënyrë që lakra e gjelbërt të skuqet pak. Kulloni jufkat e ziera dhe shtojini në tigan, pastaj skuqini për pak më gjatë, në mënyrë që pjesa tjetër e lëngut që ka mbetur në jufka të avullojë. Shtoni djathë të freskët me pak yndyrë ose, nëse dëshironi, shtoni ajkë neutrale, përzieni disa herë të tjera, sipas nevojës për të ngrohur djathin dhe hiqeni nga zjarri. Para se ta servirni, hidhni me djathë Parmixhano të grirë, ose djathë të fortë sipas dëshirës tuaj, dhe majdanoz të tharë.
Foto: Freepik