• четврток, 22 февруари 2024

Средба на министерот Османи со новинарите по повод претстојната годишна Министерска конференција на ОБСЕ (во живо)

Средба на министерот Османи со новинарите по повод претстојната годишна Министерска конференција на ОБСЕ (во живо)

Скопје, 25 ноември 2023 (МИА) - Средба на претседавачот со ОБСЕ и министер за надворешни работи на Северна Македонија, Бујар Османи со новинарите по повод претстојната годишна Министерска конференција на ОБСЕ.

Триесеттиот Министерски совет на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) ќе се одржи на 30 ноември и 1 декември, во салата „Борис Трајковски“ во Скопје. Настанот, на кој се очекува присуство на делегации од 57 земји учеснички и партнери на ОБСЕ, се одржува во рамки на нашето претседавање со оваа меѓународна организација.

 

Остани поврзан