• вторник, 23 април 2024

Презентација на анализа за ефектите и одржливоста на социјалната реформа во државава

Презентација на анализа за ефектите и одржливоста на социјалната реформа во државава

Скопје, 4 март 2024 (МИА) - Фондацијата „Фридрих Еберт“ - канцеларија Скопје и АсоцијацијаТА за инклузивен и одржлив развој (СИГА) денеска ќе презентираат анализа „Ефектите и одржливоста на социјалната реформа од 2019 година во Република Северна Македонија“.

Целта на анализата, чии автори се д-р Пол Стабс и проф. д-р Ванчо Узунов, била да се направи увид во елементите на реформата и да се оцени нејзината имплементација во пракса.

-Со цел да се оцени директното влијание кое реформата го имаше врз целните корисници, како и долгорочните ефекти и одржливоста на реформата, соопшти  Фондацијата „Фридрих Еберт“. хс/мд/

Фото: МИА архива 

Остани поврзан