• вторник, 23 јули 2024

Почина поранешниот пратеник Миле Андонов од Кочани

Почина поранешниот пратеник Миле Андонов од Кочани

Кочани, 22 јуни 2024 (МИА) – Во 62. година од животот денеска во Кочани почина поранешниот пратеник Миле Андонов.

Во три мандати, во периодот од 2008 до 2016 година, Андонов беше дел од пратеничката група на СДСМ, членуваше во Буџетскиот совет на Собранието, а се наоѓаше и во составот на комисиите за економски прашања и за финансирање и буџет. Исто така, беше дел од собраниските пратенички групи за соработка со парламентите на Белгија, Чешка и Шпанија.

Како дипломиран економист, Андонов повеќе години водеше приватен бизнис во областа на текстилството. та/дма/

фото: МИА

Можно е и ова да ти се допаѓа

Остани поврзан