• понеделник, 22 април 2024

„Поднеси барање за термин“ новина на веб страницата на МВР за побрзо закажување термин за фотографирање за лични документи

„Поднеси барање за термин“ новина на веб страницата на МВР за побрзо закажување термин за фотографирање за лични документи

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Министерството за внатрешни работи информира дека од вчера е воведена уште една нова секција на веб сајтот https://termin.mvr.gov.mk/ која има за цел да придонесе кон побрзо закажување на термин за фотографирање за лични документи.

Во оваа секција наречена „Поднеси барање за термин“, се појаснува во соопштението од МВР, граѓаните го внесуваат својот матичен број, телефон за контакт и избираат за кој документ би сакале да закажат термин.

Откако ќе го испратат барањето, се додава, операторите од повикувачкиот центар ќе ги исконтактираат на наведениот телефон за контакт за да го опслужат нивното барање во најкус можен рок.

До оваа секција директно може да се пристапи преку следниот линк:
https://termin.mvr.gov.mk/Call_Request    цр/са/

Фото: МВР

Остани поврзан