• недела, 19 мај 2024

Отворање на изложбата „Интимност и интерконекција“ во Куманово

Отворање на изложбата „Интимност и интерконекција“ во Куманово

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Зимскиот салон од Штип ќе гостува во Куманово со изложбата „Интимност и интерконекција“ која ќе биде претставена во уметничката галерија во градот.

Отворањето на изложбата е вечер во 19.30 часот, а посетителите ќе имаат можност да ја посетат до 8 мај.

-Сметаме дека ваквите претставувања на изложбите на ДЛУМ се од голема важност бидејќи ДЛУМ се состои од членови од цела Македонија, велат од Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Следната поставка на оваа изложба се планира да биде во Музеј Битола. сст/хс/Остани поврзан