• недела, 26 мај 2024

Новоизбраниот претседател на Индонезија вели дека слободни медиуми се од витално значење за демократијата во земјата

Новоизбраниот претседател на Индонезија вели дека слободни медиуми се од витално значење за демократијата во земјата

Џакарта, 24 април 2024 (МИА) – Новоизбраниот индонезиски претседател Прабово Субианто изјави дека слободни медиуми се од витално значење за демократијата во Индонезија.

Прабово, кој официјално ќе ја преземе функцијата во октомври, зборуваше на церемонијата на која беше потврден како победник на изборите на 14 февруари.

Тој повика на единство за да продолжи земјата да се движи напред, ветувајќи дека ќе се бори за сите Индонезијци. јт/

Фото: МИА архива

Остани поврзан