• недела, 14 јули 2024
МИА Најави - Свет

13 јуни 2024 

Савелетри - Почеток на тридневниот самит на шефовите на држави или влади на Групата седум водечки либерални демократии (Г7).

Брисел - Почеток на дводневната средба на министрите за одбрана на членките на НАТО.

Луксембург - Почеток на дводневната средба на министрите за внатрешни работи и за правда на земјите членки на ЕУ.

Лондон - Телевизиска дебата на лидерите на водечките британски партии пред парламентарните избори.

Париз - Вработените во француската управа за нуклеарна безбедност се повикани на штрајк.

Њујорк - Седница на Советот за безбедност на ОН за Јемен.

Остани поврзан