• понеделник, 26 февруари 2024

МИА Најави - Свет

МИА Најави - Свет

23 Ноември 2023 

РОТЕРДАМ - Започнува четвртиот Форум на Европската унија за чист воздух, на кој учествуваат претставници на Европската комисија и членките на ЕУ, граѓанското општество, индустријата и науката.

ПЕКИНГ - Министерката за надворешни работи на Франција, Кетрин Колона ја започна дводневната посета на Кина.

ВИЕНА - Дводневен состанок на Советот на гувернери на Меѓународната агенција за атомска енергија.

ОНТАРИО - Почнува дводневниот самит Канада-Европска унија.

Остани поврзан