• вторник, 27 февруари 2024

МИА Најави - Свет

МИА Најави - Свет

11 декември 2023 

Брисел - Состанок на министрите за надворешни работи на членките на Европската унија и петте земји од Источното партнерство - Ерменија, Азербејџан, Грузија, Молдавија и Украина.

Брисел - Совет за надворешни работи на Европската унија.

Стразбур - Пленарна седница на Европскиот парламент, до 14 декември.

Берлин - Средба меѓу германскиот канцелар Олаф Шолц и холандскиот премиер Марк Руте.

Лос Анџелес - Ќе бидат објавени номинациите за американската филмска награда „Златен глобус“.

Остани поврзан