• четврток, 23 мај 2024
МИА Најави - Свет

31 Maj 2023

ОСЛО - Почнува дводневeнт состанок на министрите за надворешни работи на НАТО.

СТРАЗБУР - Почеток на дводневната пленарна сесија на Европскиот парламент.

РИГА - Парламентот на Летонија ќе избира нов претседател.

БРАТИСЛАВА - Францускиот претседател Емануел Макрон ќе одржи говор за иднината на Европската унија на меѓународниот безбедносен форум ГЛОБСЕК.

ФРАНКФУРТ - Европската централна банка објавува полугодишен извештај за финансиската стабилност.

Остани поврзан