• четврток, 18 април 2024

МИА Најави-свет

МИА Најави-свет

30 Ноември 2023

Скопје – Министерски Совет на ОБСЕ.

Дубаи – Почнува меѓународната климатска конференција КОП28, која ќе трае до 12 декември.

Стразбур – Објавување на првиот извештај на Советот на Европа за наставата по историја во 17 европски земји.

Брисел – Статистичката служба на ЕУ, Евростат ќе објави податоци за инфлацијата и невработеноста во еврозоната.

Ереван – Преговори меѓу Ерменија и Азербејџан за границата.

Њујорк – Состанок на Советот за безбедност на ОН за Северна Кореја.

Белград – Министерот за труд и социјална заштита на населението на Азербејџан, Сахил Бабаев во посета на Србија.

Остани поврзан