• вторник, 26 септември 2023

МИА Најави-свет

МИА Најави-свет

19 Септември 2023

Њујорк – Почнува неделата на средби на високо ниво во рамки на заседанието на Генералното собрание на ОН.

Москва – Кинескиот министер за надворешни работи Ванг Ји до 20 септември учествува на кинеско-руски стратешки безбедносни консултации во Москва.

Воена база Рамштајн, Германија – Состанок на министрите за одбрана на земјите членки на Контакт групата за одбрана на Украина.

Хаг – Пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг, расправа за аргументот на Украина и Русија во врска со тврдењата на Киев дека Москва го крши меѓународното право со тоа што ја оправдува инвазијата со тврдењето дека е спречен геноцид на истокот на Украина.

 

Остани поврзан