• вторник, 28 ноември 2023

МИА најави-свет

МИА најави-свет

21 Септември 2023

Денеска е Меѓународен ден на мирот

Њујорк – Итен состанок на Советот за безбедност на ОН за кризата во Нагорно-Карабах.

Њујорк – Говор на претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на Генералната дебата на 78-то заседание на Генералното собрание на ОН.

Вашингтон – Посета на претседателот на Украина Володимир Зеленски на САД.

Женева – Специјалниот известувач на ОН за состојбата со човековите права во Русија го презентира првиот извештај до Советот за човекови права на ОН.

Амстердам – Европската агенција за лекови организира состанок за ковид и програмите за вакцинација.

Њујорк – Состанок на високо ниво на ОН за универзално здравствено осигурување.

Остани поврзан