• среда, 29 мај 2024

Маричиќ: Нашата свест за одржливост и грижа за околината е вредност на сите вработени во Секретаријатот за европски прашања

Маричиќ: Нашата свест за одржливост и грижа за околината е вредност на сите вработени во Секретаријатот за европски прашања

Скопје, 22 април 2024

Денес, на покана на вицепремиерот Маричиќ, вработените во Секретаријатот за европски прашања заеднички го разубавуваа, дворот и околината на СЕП, со засадување на цвеќиња и дрвца на јавната површина пред зградата на институцијата. 

Со заедничка посветеност на грижата за животната средина, тимот се собра да засади цвеќиња, дрвца и го уреди зелениот простор околу. 

Иницијативата, предводена од првиот заменик претседател на Владата, ги нагласува тековните напори на организацијата за промовирање на свесни практики за разубавување и одржување на зелените површини и позелена животна средина.

Со активно учество во активноста по повод Денот на планетата Земја, вработените ја покажаа својата посветеност на одржливост и здружено ангажирање на заедницата.

„Веруваме дека малите акции можат да направат голема разлика“, рече вицепремиерот Маричиќ.

„Нашите заеднички напори денес не само што придонесуваат за поживописна околина, туку и ја симболизираат нашата посветеност за зачувување на планетата Земја за идните генерации.

Преку тимска работа и заедничка посветеност за зачувување на животната средина, Секретаријатот за европски прашања поставува инспиративен пример за сите институции. Како поборници за позитивни промени и европски вредности, вработените во секретаријатот продолжуваат да даваат приоритет на одржливоста, охрабрувајќи ги другите институции да им се придружат во делувањето за Денот на планетата Земја.  

 

Видео изјава на следниот линк: https://we.tl/t-I0exq3Dye1

Секретаријат за европски прашања

 

________________________________________________________________________________________ 

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Остани поврзан